Un numar din ce in ce mai mare de parinti isi determina copiii sa lectureze anumite carti la varste mult mai fragede decat o faceau generatiile anterioare pentru a grabi procesul educational. Din pacate, acest lucru conduce la o maturizare mult prea
Un numar din ce in ce mai mare de parinti isi determina copiii sa lectureze anumite carti la varste mult mai fragede decat o faceau generatiile anterioare pentru a grabi procesul educational. Din pacate, acest lucru conduce la o maturizare mult prea timpurie a copiilor de astazi, relateaza site-ul guardian.co.uk. In cadrul unor studii au fost comparate experientele din copilarie ale mamelor si tatilor de astazi cu cele ale propriilor copii, rezultatul determinandu-i pe specialisti sa concluzioneze ca generatia actuala se maturizeaza mai repede decat oricare alta generatie din istorie. Astfel, copiii de astazi incep sa nu mai creada in povesti in jurul varstei de sase ani, spre deosebire de parintii lor care isi pastrau aceste credinte pana in jurul varstei de 10 ani.
Peste 60% din cei 4000 de parinti chestionati au recunoscut ca incearca sa-si convinga copiii sa citeasca literatura peste nivelul lor normal de intelegere iar 85% din parinti le organizeaza micutilor activitati extracuriculare in detrimentul timpului de joaca. De asemenea, 35% din parinti au precizat ca odraslele lor petrec cel putin o jumatate de ora noaptea facandu-si temele sau repetandu-si lectiile. "Copilaria se termina prea repede in zilele noastre si speram ca studiul nostru ii va determina pe parinti sa reduca putin ritmul de studiu impus copiilor si sa le permita acestora sa dea frau liber imaginatiei, sa le mareasca timpul alocat jocului, povestilor, etc", a declarat Cecilia Persson, reprezentanta a Cartoon Network, una din parintile implicate in realizare acestui studiu. "Pentru multi din parinti va fi insa foarte greu sa inteleaga ca lumea zanelor, spiridusilor sau a eroilor din desenele animate merita toata atentia necesara din partea lor pentru ca au un impact esential asupra dezvoltarii copiilor lor", mai spune Persson.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.