Dinamo Kiev a invins cu 1-0 pe Sahtior Donetk, la capatul unei partide extrem de tensionate, in care tehnicianul ""minerilor"", Mircea Lucescu, a fost trimis in tribuna pentru proteste.

Confruntarea dintre Dinamo Kiev si Sahtior Donetk s-a lasat din nou cu scandal, dupa ce maniera de arbitraj a portughezului Paolo Manuel Gomes Costa l-a scos din minti pe Mircea Lucescu. Antrenorul roman s-a infuriat fiindca trei jucatori de la Sahtior, printre care si Ciprian Marica, au primit cartonase galbene in ultimele cinci minute ale primei reprize, iar Cigrinski a fost eliminat in minutul 42.

ELIMINAT. Lucescu a protestat vehement la deciziile centralului lusitan si a fost avertizat ca va fi trimis in tribuna, lucru care s-a si intamplat in finalul primei parti. Dupa ce initial a refuzat sa plece de pe banca tehnica, Luce si-a aruncat caciula si apoi a parasit agale terenul, aplaudand ironic. ""Campionatul Ucrainei s-a acoperit de rusine. Federatia Ucraineana de Fotbal inseamna, practic, Dinamo Kiev. Aceste institutii sunt conduse de oameni care poarta acelasi nume. Cred ca aceasta problema trebuie discutata chiar si in parlament"", a declarat tehnicianul roman in presa ucraineana. Lucescu a admis ca se asteapta la sanctiuni dure pentru vorbele sale, avand in vedere ca presedintele federatiei ucrainene, Grigori Surkis, este fratele bosului de la Kiev, Igor Surkis.

Citeste si:

DEZNODAMANT. Unicul gol al partidei a fost marcat in minutul 74 de Satkih. Eliminarile au continuat si in repriza secunda. Milevski (Dinamo Kiev) a fost trimis la vestiare in minutul 68, iar Dario Srna (Sahtior) a vazut cartonasul rosu dupa incheierea partidei. Razvan Rat si Ciprian Marica au fost titulari la ""mineri"", ultimul lasandu-i locul lui Elano, in minutul 46.

Inlocuitor pentru Luce