Politistii bucuresteni au reusit destramarea unei importante retele de traficanti si consumatori de cocaina, heroina si ecstasy, care actiona in Capitala si din care facea parte o ruda a fratilor Nutu si Sile Camataru. Gruparea, care a fost anihilata
Politistii bucuresteni au reusit destramarea unei importante retele de traficanti si consumatori de cocaina, heroina si ecstasy, care actiona in Capitala si din care facea parte o ruda a fratilor Nutu si Sile Camataru. Gruparea, care a fost anihilata dupa o monitorizare de un an, avea o structura bine organizata si era formata din persoane cunoscute in lumea interlopa din Bucuresti si din tara. Membrii acesteia faceau parte din grupari infractionale cunoscute, precum "Clanul Camatarilor", "Clanul Corsicanilor", "Clanul Spoitorilor", "Clanul Garda de Fier" si "Clanul Sportivilor".
Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, impreuna cu luptatori din trupele speciale SIAS si SPIR, au organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, o actiune de amploare, in cadrul careia au fost efectuate 12 perchezitii simultane la domiciliile si resedintele principalilor suspecti, din Capitala. In urma descinderilor, oamenii legii au gasit un adevarat arsenal: un pistol automat cu gloante, un revolver cu gaze, doua pusti cu aer comprimat si doua pistoale cu aer comprimat. De asemenea, politistii au confiscat diferite cantitati de cocaina si canabis, materiale folosite la ambalarea drogurilor, un cititor mobil de carduri, carduri false, CD-uri continand programe de falsificare si alte materiale folosite in acest scop, precum si 12.125 de euro, bani proveniti din vanzarea drogurilor. Anchetatorii au stabilit ca stupefiantele erau aduse din tarile vest-europene, in special din Spania, ele fiind apoi distribuite in toate zonele Capitalei, in diferite medii, inclusiv cluburi si restaurante.
Ruda Camatarilor, disparuta
Sapte dintre cei 18 membri ai gruparii au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucuresti. Judecatorii au emis, de asemenea, mandate de arestare preventiva in lipsa pe numele a altor trei persoane care faceau parte din aceeasi retea, printre ele numarandu-se si Albert Florian Balint, o ruda de-a fratilor Nutu si Sile Camataru, aflati deja dupa gratii. In ceea ce-i priveste pe ceilalti membri ai gruparii, magistratii au stabilit ca acestia vor fi cercetati in stare de libertate. Toate cele 18 persoane sunt acuzate de introducere in tara de droguri de mare risc si de risc, trafic de droguri de mare risc si de risc, constituirea unui grup infractional organizat, organizarea, conducerea sau finantarea traficului de droguri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, precum si detinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.