Regizorul Anthony Minghella, victima de doua ori a unor hoti in perioada in care a stat in Romania pentru a filma "Cold Mountain", s-a inspirat din aceasta experienta pentru a crea cel mai recent film al sau, "Breaking and Entering", informeaza rocky
Regizorul Anthony Minghella, victima de doua ori a unor hoti in perioada in care a stat in Romania pentru a filma "Cold Mountain", s-a inspirat din aceasta experienta pentru a crea cel mai recent film al sau, "Breaking and Entering", informeaza rocky mountainnews. com. Jude Law incarneaza un arhitect care dupa un jaf care are loc la biroul sau se implica in viata unei refugiate bosniace interpretata de Juliette Binoche. Londra devine pe parcursul acestui film chiar un personaj de sine statator. Regizorul Anthony Minghella, in varsta de 56 de ani, a transfornat, astfel, o experienta negativa intr-un factor de declansare a creativitatii. Minghella a fost jefuit de doua ori in timp ce se afla in Romania, o data la birourile de productie si o data la locuinta sa. "A fost o experienta solitara si intensa. Transilvania a fost foarte diferita de orice am trait pana atunci si am stat acolo 11 luni. M-am hotarat sa ma intorc la Londra si sa spun o poveste din punctul meu de vedere", a spus regizorul. "Am crezut ca va fi o poveste simpla. Dar s-a dovedit a avea nevoie de mai multa munca de cercetare decat am facut pana acum. Am vorbit cu arhitecti. Am fost la Sarajevo...", a adaugat el. "Breaking & Entering" este primul film al lui Minghella bazat pe un scenariu original de la succesul "Truly, Madly Deeply" (1991). Lungmetrajul va deschide cea de-a 29 editie a Starz Denver Film Festival, care se va desfasura in perioada 9 -19 noiembrie. Inainte de proiectia filmului, regizorul va fi onorat cu un premiu pentru intreaga cariera ("Mayorts Career Achievement Award"). Minghella a devenit cunoscut datorita filmului "Pacientul englez", care a castigat 9 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.