Politia berlineza investigheaza numeroase cazuri in care bancnotele germanilor au fost deteriorate din cauza unui acid, a declarat purtatorul de cuvant al unei banci, citat de Reuters. In ultimele luni au fost semnalate cazuri de deteriorare a banilo
Politia berlineza investigheaza numeroase cazuri in care bancnotele germanilor au fost deteriorate din cauza unui acid, a declarat purtatorul de cuvant al unei banci, citat de Reuters. In ultimele luni au fost semnalate cazuri de deteriorare a banilor, iar politia a declansat o ancheta pentru a stabili care este cauza pentru care peste o mie de bancnote, valorand intre cinci si o suta de euro, se deteriorau la scurt timp dupa ce erau scose din bancomate, a declarat purtatorul de cuvant al Bundesbank, Wolf-Ruediger Bengs. "N-am mai intalnit o asemenea problema pana acum", a mentionat acesta, citat de Reuters. Primul incident de acest fel s-a petrecut la Berlin, in luna iunie. Testele efectuate au indicat faptul ca bancnotele erau contaminate cu un acid puternic, iar Bundesbank din Frankfurt a incercat sa rezolve problemele din timpul procesului de tiparire a acestora. "Nu este foarte clar daca e vorba de o greseala neintentionata sau in mod voit", a precizat Wolf-Ruediger Bengs. Cotidianul german Bild-Zeitung informeaza ca bancnotele contaminate s-au raspandid in 17 orase de pe teritoriul tarii si il citeaza pe un expert chimist care spune ca bancnotele erau cel mai probabil acoperite de un strat de sare, care in contact cu transpiratia palmelor s-a transformat in acid. Oficialii bancii n-au spus daca acidul afecteaza pielea. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.