O noua invazie a imigrantilor din Est ameninta Italia, fenomenul fiind legat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aproximativ 35.000 de romani, dintre care un procent semnificativ de romi, urmand sa soseasca in peninsula in anii urmatori. Infor
O noua invazie a imigrantilor din Est ameninta Italia, fenomenul fiind legat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aproximativ 35.000 de romani, dintre care un procent semnificativ de romi, urmand sa soseasca in peninsula in anii urmatori. Informatia a fost publicata ieri de ziarul italian La Padania, condus de Umberto Bossi, liderul formatiunii de extrema dreapta, Liga Nordului. Din acest motiv, sustine ziarul, primariile unor orase italiene au decis sa ia masuri inedite impotriva imigrantilor nomazi de origine roma, proveniti in mare parte din Romania, ridicand ziduri despartitoare, sapand santuri la marginea localitatilor sau oferind premii politistilor care aresteaza imigranti ilegali. "Dupa decizia Consiliului municipal din Padova de a construi un zid menit sa-i impiedice pe nomazii de origine roma sa-si instaleze tabara in oras, se discuta acum despre recenta hotarare a primarului din localitatea Schio (in apropiere de Milano), de a sapa in jurul localitatii un <<sant anti-nomazi>>, avand o lungime de 200 de metri, latimea de un metru si adancimea de 70 de centimetri", sustine La Padania. Publicatia precizeaza ca masura autoritatilor din Schio a fost luata dupa ce locuitorii au protestat in repetate randuri, in ultimele luni, fata de actele de vandalism si infractiunile comise de romii care isi instalasera abuziv tabara intr-o zona verde, in partea industriala a orasului. "Astfel, administratia locala vrea sa impiedice accesul oricui in zona verde, care este, in mare parte, publica. Obiectivul este de a blinda aceasta zona care a ajuns sa fie transformata intr-o asezare de nomazi", a justificat publicatia masura.
Bucurestiul se face ca ploua
Ziarul ZIUA a incercat ieri sa contacteze telefonic autoritatile locale din Schio, pentru a obtine mai multe detalii legate de masura preconizata de edilii italieni. Daca la Schio robotul telefonic ne-a informat ca birourile primariei sunt momentan inchise, autoritatile locale ale orasului Padova au confirmat luarea unei masuri impotriva imigrantilor. Totusi, au subliniat autoritatile contactate, este vorba mai curand de refacerea unui gard de aluminiu, a carui instalare a inceput in luna august. Pana acum, ne-au precizat cei de la primaria din Padova, autoritatile romane nu au luat legatura cu reprezentantii municipalitatii italiene pentru a clarifica situatia romilor de aici. Ziarul La Padania a mentionat si cazul unei localitati din apropiere de Brescia (nord), unde primarul a decis sa ofere o prima politistilor care aresteaza imigranti clandestini. Pe de alta parte, dupa cum a anuntat ieri, la Bucuresti, vicepresedintele Consiliului de ministri din Italia, tara sa este dispusa sa nu impuna restrictii pe piata muncii pentru lucratorii din Romania, daca vor exista si alte state UE care sa adopte aceeasi atitudine. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.