Presedintele Consiliului Judetean Vrancea s-a prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu. Marian Oprisan a stat la DNA aproximativ 45 de minute, la iesire el acuzandu-l
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea s-a prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu. Marian Oprisan a stat la DNA aproximativ 45 de minute, la iesire el acuzandu-l pe presedintele Curtii de Conturi ca i-a indus in eroare pe procurori. Oprisan a spus ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu anchetatorii a reiesit ca "vina apartine in exclusivitate presedintelui Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, care ar fi dorit sa dea o dovada portocalie pentru ca tine cu disperare de scaun". Seful Consiliului Judetean Vrancea sustine ca Saguna "a indus in eroare DNA" intrucat nu a trimis toate documentele explicative ale sale si ale colegilor sai, "inclusiv contractele mele si ale colegilor mei".
Oprisan a mai declarat ca a prezentat toate documentele care dovedesc nevinovatia sa si a colegilor sai, urmand ca procurorul-sef al serviciului care se ocupa de acest dosar sa ia o decizie. In liderului PSD Vrancea, nu exista motive pentru continuarea urmaririi penale.
In final, presedintele Consilului Judetean Vrancea a anuntat ca procurorii au stabilit o noua intalnire pentru data de 22 noiembrie, la ora 10.00, ultima la care se va prezenta "in aceasta situatie" la DNA.
Abuz in serviciu
Marian Oprisan a fost pus sub invinuire pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. In acelasi dosar a mai fost declansata urmarirea penala si fata de vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Mircea Diaconu, si directoarea economica a Consiliului, Valeria Teodorescu. Cei trei sunt acuzati ca au aprobat si platit din bugetul Consiliului Judetean Vrancea suma de 20.900 de lei noi, cu titlul de onorarii, cabinetelor de avocatura "Marian Tudor" si "Alexe Costache Ivanov" din Bucuresti, pentru a-i reprezenta in fata instantelor. Procurorii anticoruptie sustin ca "aceste cheltuieli sunt nelegale, intrucat nu se refereau la apararea institutiei, ci a paratilor in calitate de persoane fizice". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.