Dupa 16 ani de la caderea regimului comunist si preluarea efectivelor si arhivelor Securitatii de catre Ministerul Apararii Nationale si Serviciul Roman de Informatii, fostul director al SRI, profesorul Virgil Magureanu, incepe sa faca lumina asupra
Dupa 16 ani de la caderea regimului comunist si preluarea efectivelor si arhivelor Securitatii de catre Ministerul Apararii Nationale si Serviciul Roman de Informatii, fostul director al SRI, profesorul Virgil Magureanu, incepe sa faca lumina asupra confruntarii pentru <<obiectivul>> Romania: KGB contra lumii. Invitat in cadrul emisiunii fostului nostru coleg Radu Tudor, "Puterea din umbra", difuzata vineri seara la Antena 3, Magureanu a spart tacerea. Dom' profesor, supranumit si <<Sarpele cu ochelari>>, a admis ca a facut parte dintr-un grup care si-a propus inlaturarea lui Nicolae Ceausescu in care l-ar fi angrenat si pe Ion Iliescu. Dezvaluirea cea mai importanta din cadrul interviului se refera la infiltrarea KGB la cel mai inalt nivel in Romania, inainte de 1989, chiar pana in interiorul Comitetului Politic Executiv al PCR. Personajul vizat, Gheorghe Radulescu, alintat Gogu, era eminenta cenusie din spatele Elenei Ceausescu si sustinatorul din umbra al asa-zisei "disidente culturale" prin care se urmarea schimbarea regimului Ceausescu cu unul de tip Gorbaciov, sustinut de KGB. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.