Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat, sambata, la Realitatea TV, ca ia in calcul varianta retragerii legii ANI din Parlament. Ea a explicat ca, deocamdata, nu poate interveni in procesul legislativ, insa dupa ce proiectul va trece de Camera
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat, sambata, la Realitatea TV, ca ia in calcul varianta retragerii legii ANI din Parlament. Ea a explicat ca, deocamdata, nu poate interveni in procesul legislativ, insa dupa ce proiectul va trece de Camera Deputatilor si va ajunge la Senat, poate solicita Guvernului, in calitate de initiator, retragerea acestuia. Ministrul a acuzat din nou PC si UDMR ca s-au coalizat cu opozitia pentru modificarea legii, pentru simplul motiv ca nu vor sa le fie controlate averile. Macovei a aratat ca udemeristii si conservatorii se tem de consecintele pe care le-ar putea suporta chiar ei, odata ce legea ar intra in vigoare. "E foarte clara aceasta opozitie. Probabil au ceva de ascuns. Ei sau prietenii lor. Nu vor conflictele de interese, vor un surogat care sa nu duca la sanctiuni sau la excluderea lor din functiile publice", a declarat Macovei.
PC si UDMR, impotriva controlului averilor
Atat conservatorii, cat si reprezentantii UDMR raman fermi pe pozitii, aratand ca nu vor renunta la amendamentele depuse pentru legea ANI. In plus, liderii PC s-au plans ca si ei au initiat un proiect legislativ privind controlul averilor, insa Coalitia si ministrul Macovei nu au vrut sa-l ia in dezbatere. "Noi nu vom vota atata timp cat nu se vor accepta amendamentele. O rog pe doamna ministru sa gasim o formula acceptata de toate partidele", a declarat senatorul PC Sabin Cutas. "Nu sunt de acord cu doamna ministru Monica Macovei. Dansa vede altfel, eu altfel", a afirmat si senatorul UDMR Verestoy Attila. Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a precizatt, la randul sau, ca social-democratii sustin infiintarea ANI, dar vor garantii ca aceasta nu va fi un instrument de "lupta politica si razbunare". El a opinat ca proiectul propus de Minister contine multe lucruri neconstitutionale, fiind de parere ca forma concreta a legii trebuie hotarata in Parlament. (R. P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.