Vicepresedintele PSD, Mihai Tanasescu, a declarat ieri ca PSD doreste organizarea alegerilor anticipate cat mai curand, dar ca, intrucat celelalte partide nu sunt pregatite, alegerile se vor organiza, probabil, la termen. Tanasescu a apreciat ca,

Vicepresedintele PSD, Mihai Tanasescu, a declarat ieri ca PSD doreste organizarea alegerilor anticipate cat mai curand, dar ca, intrucat celelalte partide nu sunt pregatite, alegerile se vor organiza, probabil, la termen.

Tanasescu a apreciat ca, desi multi politicieni vorbesc despre organizarea de alegeri anticipate in 2007, iar acest lucru este posibil teoretic, punerea in practica este dificila, din cauza mecanismelor constitutionale greoaie. In prima faza e nevoie de aprobarea in Parlament a unei motiuni de cenzura care sa duca la caderea Guvernului. Pe de alta parte, Tanasescu spune ca declansarea alegerilor anticipate va fi dificila, in conditiile in care ""multi dintre colegii parlamentari nu vor dori sa renunte la jumatate din mandat"".

ANI. Vicepresedintele PSD a mai spus ca social-democratii sustin infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), dar vor garantii ca aceasta nu va fi un instrument de lupta politica si razbunare. Potrivit lui Tanasescu, se impune infiintarea unei astfel de Agentii, dar forma concreta de organizare si functionare a acesteia trebuie discutata in Parlament, intrucat proiectul propus de Ministerul Justitiei contine multe lucruri anticonstitutionale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.