Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, considera ca ""premierul Tariceanu a facut un joc sinucigas pentru PNL, cumparand un esec de proportii cu pretul unui minister foarte important, pe care l-a cedat fara consultarea nimanui din partid"". Pre
Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, considera ca ""premierul Tariceanu a facut un joc sinucigas pentru PNL, cumparand un esec de proportii cu pretul unui minister foarte important, pe care l-a cedat fara consultarea nimanui din partid"".

Presedintele PD, Emil Boc, si-a exprimat speranta ca, dupa retragerea lui Varujan Vosganian, premierul sa se consulte cu presedintele si cu institutiile abilitate pentru a face o noua nominalizare. Boc a mai spus ca PD are mai multi candidati pentru aceasta functie care sa corespunda exigentelor Comisiei Europene. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca retragerea candidaturii lui Varujan Vosganian reprezinta un nou moment penibil pentru Romania si a apreciat ca la viitoarea nominalizare ar trebui luate in calcul si propunerile PSD. Presedintele UDMR, Marko Bela, considera ca ar trebui sa se discute in coalitie noua candidatura a Romaniei pentru postul de comisar. La randul sau deputatul PRM Lucian Bolcas a precizat ca retragerea lui Vosganian din cursa europeana a avut ca miza ""pozitia primului ministru care, de data aceasta, a pierdut pe toata linia - si pe linia institutionala a guvernarii, si pe cea a conducerii PNL"". Senatorul PC Sabin Cutas a declarat ca gestul lui Varujan Vosganian este ""onorabil"", indiferent daca acesta a colaborat sau nu cu Securitatea, pentru ca se pune astfel capat unei crize care s-ar fi putut prelungi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.