O eleva de la Liceul "Mihail Saulescu" din Predeal a fost diagnosticata cu tuberculoza, alti 14 colegi de-ai ei din clasele I-IV au fost depistati cu bacilul Koch. In ciuda asigurarilor date de medicii de la Spitalul TBC Brasov, care considera ca nu
O eleva de la Liceul "Mihail Saulescu" din Predeal a fost diagnosticata cu tuberculoza, alti 14 colegi de-ai ei din clasele I-IV au fost depistati cu bacilul Koch. In ciuda asigurarilor date de medicii de la Spitalul TBC Brasov, care considera ca nu este vorba despre o epidemie, parintii celor 680 de elevi ai liceului au intrat in panica, unii dintre ei refuzand sa-si mai trimita copiii la scoala, transmite corespondentul Mediafax. In cursul zilei de ieri, tuturor elevilor din clasele I-IV li s-a facut IDR-ul, iar in cazul a 14 dintre acestia testul a iesit pozitiv. Potrivit medicilor, aceasta nu inseamna neaparat ca acei copii sufera de tuberculoza, ci doar ca s-a produs o infectie cu bacilul Koch, care se poate trata destul de usor. La cererea parintilor, vaccinul IDR, un test care depisteaza in organism prezenta bacilului Koch -?bacteria care produce tuberculoza - va fi administrat tuturor elevilor. "A fost gasit un copil bolnav si este normal sa se faca verificari. Nu este insa vorba despre o epidemie. Trebuie, insa, sa se faca verificari pentru a se depista persoanele cu care bolnavul a intrat in contact, pentru a fi supuse la analize. Aceasta este procedura", a spus dr. Traian Ciobanu, directorul Spitalului TBC Brasov.
Si in Capitala s-au inregistrat, in anul scolar precedent, aproape 100 de cazuri de tuberculoza, potrivit compartimentului de medicina scolara din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica. Clemence Cocos, reprezentantul acestui compartiment, a anuntat, miercuri, cu ocazia Raportului facut de Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti privind starea invatamantului in 2005-2006, ca in randul elevilor de liceu si din ciclul profesional au existat 97 de cazuri de tuberculoza pulmonara, 57 de neoplazii si 72 de limfoame maligne si leucemii. Tristul clasament are, insa, la capitolul cele mai frecvente afectiuni intalnite in randul prescolarilor si al elevilor din invatamantul general, sute de cazuri de tulburari de vedere si de boli metabolice si de nutritie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.