Liderii PD i-au propus, miercuri dimineata, premierului Calin Popescu Tariceanu, scoaterea PC din coalitia de guvernamant, luna viitoare, intentia lor fiind sprijinita de UDMR si acceptata, in principiu, si de premier, au declarat, ieri, pentru NewsI
Liderii PD i-au propus, miercuri dimineata, premierului Calin Popescu Tariceanu, scoaterea PC din coalitia de guvernamant, luna viitoare, intentia lor fiind sprijinita de UDMR si acceptata, in principiu, si de premier, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse din coalitie. Intentia democratilor a fost acceptata, potrivit unor vicepresedinti democrati, de seful liberalilor, insa Tariceanu a spus ca fi mai bine sa astepte data de 1 ianuarie 2007, cand Romania va intra oficial in UE. Democratii au respins ideea premierului, cerand urgentarea scoaterii PC din coalitie "pana pe 1 noiembrie". Presedintele PNL le-a recunoscut liderilor PD ca vor fi dificil de suportat campaniile de presa ale trustului media al sefului PC, Dan Voiculescu, impotriva partidelor care raman in arcul guvernamental. "Ca unul din liderii PD, si in Alianta si in Coalitie am luat de multe ori cuvantul si am acuzat duplicitatea PC. (...) Am acuzat acest lucru si il acuz in continuare, ca nu poti fi duplicitar, sa fii si in barca puterii la guvern si in opozitie, in Parlament si am cerut insistent sa iasa de la guvernare. Nu au dorit niciodata sa iasa de la guvernare si nu doresc sa iasa de la guvernare. Am transferat aceasta nemultumire primului-ministru si am spus "dumneavoastra sunteti responsabil, iar noi va garantam ca nu se va slabi arcul guvernamental daca scoatem PC de la guvernare". Domnul prim-ministru a cerut argumente, am spus ca in actualele conditii, pe votul aratat si la Camera si la Senat, foarte multe proiecte de legi, foarte multe initiative ale conservatorilor au fost impotriva intereselor Aliantei, s-a vazut pe vot. In afara programului de guvernare au avut niste initiative, ceea ce nu este permis intr-o coalitie, domnul prim-ministru nu a dat nici un raspuns PD, de ce nu socoate PC?". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.