Privatizarea anului 2005 a fost cea a fostei filiale Electrica Oltenia, preluata de grupul ceh CEZ, potrivit topului realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). De asemeni, Hidroelectrica si Orange sunt printre companiile cu cele mai

Privatizarea anului 2005 a fost cea a fostei filiale Electrica Oltenia, preluata de grupul ceh CEZ, potrivit topului realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). De asemeni, Hidroelectrica si Orange sunt printre companiile cu cele mai importante investitii pentru dezvoltare.

Printre celelalte premieri ale
topului se numara investitia care a generat cele mai multe locuri de munca (Kaufland), cea mai importanta investitie ""greenfield"" (Plus Discount), cea mai importanta fuziune (Vodafone). Banca Comerciala Romana a primit o diploma de excelenta in afaceri pentru investitii in Europa de Sud-Est, bancile, societatile de asigurari si cele ale pietei de capital nefiind eligibile pentru top.

Topul este realizat pe domenii, grupe de activitate si dimensiunea firmelor, analizand rapoartele financiare dupa mai multe criterii de performanta, printre care: cifra de afaceri, profitul, eficienta utilizarii resurselor umane, in functie de valoarea adaugata, efortul de dezvoltare. ""Cele mai performante firme din Romania contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri si fac mai competitiva economia romaneasca"", a spus ministrul de stat Bogdan Pascu cu ocazia premierii firmelor laureate. Totusi, Pascu nu a uitat sa aminteasca de dificultatile birocratice, impotriva carora ar urma sa actioneze Legea aprobarii tacite, recent elaborata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.