O proprietate privata cu aspect de buncar, construita ilegal pe un teren de 7 hectare in Sos. Dobroesti din Capitala, va fi desfiintat, astazi, de lucratorii Primariei Sectorului 2. Edilul Neculai Ontanu a declarat, la conferinta de presa de ieri, ca
O proprietate privata cu aspect de buncar, construita ilegal pe un teren de 7 hectare in Sos. Dobroesti din Capitala, va fi desfiintat, astazi, de lucratorii Primariei Sectorului 2. Edilul Neculai Ontanu a declarat, la conferinta de presa de ieri, ca autoritatea locala se judeca de cinci ani cu doua societati comerciale care au ridicat mai multe constructii fara autorizatie, pazite cu cele mai moderne sisteme de supraveghere in domeniu, ce sunt instalate pe foisoare de tip medieval. Potrivit primarului, ilegalitatile au culminat cu bransarea depozitelor la retelele de electricitate si gaze, acest lucru facandu-se si cu concursul regiilor furnizoare de utilitati "care au aprobat fara sa verifice aceasta zona, favorizand astfel infractorii si fraudarea bugetului local".
Cinci ani la tribunal
Odata cu aparitia primelor lucrari de constructii, inspectorii primariei au inceput controalele si sanctionarea celor doua firme vinovate de nerespectarea legislatiei privind constructiile. "Impotriva acestor actiuni, reprezentantii SC Shan Lian International Import Export RSL si SC Rex Getica Industries SRL au incercat diverse forme de a pastra starea de ilegalitate. Au apelat la toate caile juridice de atac, prin contestarea in instanta a celor 14 masuri administrative dispuse de Primaria Sectorului 2, tergiversand ani intregi intrarea in legalitate. In tot acest timp, au fost construite nu mai putin de 24 de hale metalice de mari dimensiuni (circa 50 de metri lungime cu 5 metri inaltime si 15 metri latime), unde se depoziteaza marfuri in cantitati industriale. Acum, dupa ce s-au pronuntat hotarari judecatoresti de desfiintare ramase definitive si irevocabile, vom aplica legea, demoland constructiile", a explicat Neculai Ontanu.
Evaziune fiscala
Astazi expira cele 72 de ore din somatia de dezafectare a cladirilor, iar primaria a trimis deja, de ieri, utilaje pentru inceperea actiunii la prima ora. Prezent la conferinta de presa, comisarul sef Florin Dumitrache, adjunct al Politiei Comunitare Sector 2, a declarat ca nu este exclus ca la actiune sa fie prezente si trupe antitero, alaturi de "suficiente" echipaje de politisti si jandarmi. El a aratat ca infractiunile savarsite sunt extrem de grave si vizeaza evaziunea fiscala, fals intelectual la legea contabilitatii. ,,Daca se vor opune patrunderii noastre pentru demolare, vom intra in forta. Am luat legatura cu societatea de paza si speram sa evitam conflictele cu arma si violenta", a precizat Dumitrache. Din calculele efectuate de specialistii primariei, cele doua firme au prejudiciat bugetul local cu 1,45 miliarde lei vechi, reprezentand taxele si impozitele locale pentru teren si constructiile aferente.
Potrivit edilului, una dintre firmele incriminate mai sus detine in patrimoniu 11 hale metalice, corp administrativ, bazin, 6 puncte control, un garaj auto, iar cea de-a doua, 13 hale metalice, magazii materiale si 4 puncte de control. "Tot fara autorizatie a fost ridicata o cladire care se pare ca are destinatia de hotel, precum si imobile tip vila, unde se banuieste ca locuiesc proprietarii depozitelor, dar acestia au refuzat sa declare destinatia reala a cladirilor. Terenul a fost ingradit fara autorizatie, cu garduri metalice inalte de peste doi metri, unde sunt amplasate 18 foisoare de paza. Totodata, sunt montate circa 25 de camere de luat vederi care supravegheaza si filmeaza imprejurimile si caile de acces in incinta depozitelor. La aceste masuri deosebite de paza se mai adauga si patrulele mobile insotite de caini ciobanesti special dresati in paza si aparare, practici folosite in unitati militare de elita. Tone de gunoi sunt aruncate direct peste gard, intrand in putrefactie si generand o adevarata bomba ecologica in perimetrul respectiv", a ilustrat Ontanu "buncarul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.