Istoricul britanic Dennis Deletant, specialist in istoria si cultura romana, comenteaza, pentru Jurnalul National, cele mai recente evenimente de pe tulburata scena politica de la Bucuresti, de la ambiguitatile din jurul numirii comisarului roman pan
Istoricul britanic Dennis Deletant, specialist in istoria si cultura romana, comenteaza, pentru Jurnalul National, cele mai recente evenimente de pe tulburata scena politica de la Bucuresti, de la ambiguitatile din jurul numirii comisarului roman pana la lupta dintre palate si situatia muncitorilor romani dupa 1 ianuarie 2007.

Jurnalul National: Cum
s-a vazut din exterior intarzierea deciziei de numire a candidatului roman pentru postul de comisar european, pe fondul confruntarii dintre Cotroceni si Palatul Victoria?
Dennis Deletant: Se vede foarte prost, pentru ca imaginea Romaniei sufera. Ceea ce este foarte important este ca Guvernul si Presedintia sa vorbeasca pe aceeasi voce, sa emita un mesaj comun, sa nu dea mesaje diferite Uniunii Europene, dar si Statelor Unite. Este in interesul statului roman sa ingroape divergentele de imagine ale Romaniei. Altfel, Guvernul risca sa devina neserios. Nici Uniunea Europeana, nici Statele Unite nu stiu pe cine sa creada, care va fi politica Romaniei in anumite domenii. Si atunci vocea Romaniei se va pierde.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.