De peste 30 de ani este mesagerul iubirii de neam, reusind prin cantul sau, din Tara Motilor, sa insufle in inimile noastre dragostea de tara. La ceas aniversar ii dorim interpretului de muzica populara Nicolae Furdui Iancu ""La multi ani!"". ""Or

De peste 30 de ani este mesagerul iubirii de neam, reusind prin cantul sau, din Tara Motilor, sa insufle in inimile noastre dragostea de tara. La ceas aniversar ii dorim interpretului de muzica populara Nicolae Furdui Iancu ""La multi ani!"".

""Orice natiune are nevoie de istorie""

""De obicei, la momentele aniversare, ca fiecare, fac un bilant al anului care a trecut. A fost un an greu, obositor, stresant, pentru ca am avut si spectacole, turnee. In acelasi timp, am inceput o constructie in satul meu natal, Sohodol, o microferma. A fost un an foarte incarcat, dar si cu niste satisfactii, realizari. Sunt in continuare si consilier judetean. La Consiliul Judetean merg atunci cand este nevoie. Fac tot ceea ce este posibil omeneste. Problemele si sarcinile din familie se rezolva. Copiii sunt mari acum, au si ei sarcinile lor. Am trecut de faza aceea de inceput, cand trebuie sa ai grija pas cu pas de copii. Acum se descurca si singuri si, pe deasupra, ma mai si ajuta. In special baiatul ma ajuta aici, la microferma. Fata lucreaza deja. A invatat mult, a facut mastere, pentru ca asa se obisnuieste in ziua de azi, sa se faca multa carte. Eu i-am sugerat sa faca si practica. Amandoi copiii canta, dar asta nu inseamna ca nu-si iubesc meseria. Am avut multe spectacole impreuna si avem in continuare. Trebuie sa-si exerseze si profesia pentru care s-au pregatit. Muzica este o pasiune. Nu inseamna ca, daca Nicolae Furdui Iancu a imbinat profesia cu pasiunea, trebuie sa reuseasca toata lumea. Depinde de ei si de noroc daca se vor lansa in muzica si vor renunta la profesia lor de baza. Sunt mandru de ei, pentru ca sunt niste copii seriosi si au stiut ce inseamna responsabilitatea.

Faptul ca nu am facut opera nu este un regret pentru mine. Era doar un gand de-al meu, care nu se mai poate implini. Asta nu inseamna ca nu sunt multumit de ceea ce am realizat. Am facut chiar foarte bine muzica populara, am reusit sa ma impun. Daca as fi facut opera, poate ar fi fost mai bine sau mai rau, nu stiu. Oricum, mi-ar fi placut. A fost un vis al tineretii, care nu s-a realizat, nu din cauza lipsei de talent, ci din cauza grijii prea mari pe care mi-o purtau parintii. Nu ar fi vrut sa se desparta de mine asa timpuriu.

Fiecare interpret iese in evidenta cu ceea ce vine din zona lui. De unde sunt eu, e cantecul istoric. Orice natiune are nevoie de istorie. Daca nu iti cunosti istoria, nu ai cum sa te individualizezi. Cantecele istorice transmit un sentiment de dragoste fata de tara, fata de neam. In momentul in care interpretez pe scena si nu cant macar unul dintre aceste cantece, mi se reproseaza... Asta inseamna ca publicul le vrea, mai ales cei care traiesc in strainatate, pentru ca ei nu au uitat Romania, locul in care s-au nascut. Asta e de fapt mesajul transmis de aceste piese, sa nu uiti de tara ta, de poporul tau.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.