Dupa ce primeste lovituri dupa lovituri pe teren, acolo unde a acumulat doar un singur punct in ultimele doua jocuri din deplasare, de la Iasi si de la Galati, Steaua ar putea sa mai scada din zestrea acumulata in aceasta editie de campionat din cauz
Dupa ce primeste lovituri dupa lovituri pe teren, acolo unde a acumulat doar un singur punct in ultimele doua jocuri din deplasare, de la Iasi si de la Galati, Steaua ar putea sa mai scada din zestrea acumulata in aceasta editie de campionat din cauza patronului ei. Impotriva lui Gigi Becali a fost depus un memoriu la Comisia de disciplina a FRF, care va fi judecat joi, de catre arbitrul Sorin Corpodean, pe care patronul Stelei l-a jignit, la "Realitatea Sportiva", emisiune in direct", numindu-l, printre altele, "hot ordinar" sau "zdreanta". Conform modificarilor de regulament aduse de Comitetul Executiv la sfarsitul lunii septembrie, acest gen de declaratii se pedepsesc cu depunctarea cu 3-6 puncte a echipelor reprezentate de patronii lor. Propunerea de schimbare a regulamentului disciplinar a avut-o chiar Dumitru Dragomir, dupa ce Gigi Becali, suspendat de mai multe ori, el chiar in prezent ispasind o pedeapsa de sase etape, tot pentru jigniri aduse lui Corpodean si lui Mircea Sandu dupa derby-ul dintre Dinamo si Steaua, le-a ras in nas celor care l-au sanctionat, intrucat el nu are nici o functie executiva in Ghencea si nu ii este in nici un fel afectata activitatea. Gigi Becali ispaseste si in prezent o suspendare de sase etape, dictate dupa declaratii impotriva lui Mircea Sandu, pe care l-a acuzat, la finalul derby-ului cu Dinamo, pierdut de ros-albastri, ca a primit "doua-trei sute de mii de euro" pentru a trage sforile in favoare "cainilor" si ca ar putea si el sa plateasca 500.000 pentru a cumpara influenta sefului FRF. Numai ca acele afirmatii au fost judecate dupa regulamentul nemodificat, iar acum va fi altfel.
Becali se apara atacand
Mihai Stoica, managerul general al ros-albastrilor, a lansat ipoteza depunctarii Stelei inca de saptamana trecuta, lasand sa se inteleaga ca in spatele acestei masuri s-ar afla Poli Timisoara, echipa care vizeaza locul al doilea in campionat, care, de anul viitor, va permite participarea in Liga Campionilor. "Am semnale ca Steaua va fi depunctata saptamana viitoare si ca jocurile sunt facute ca noi sa nu terminam nici pe locul doi", a spus Stoica. Cum prima pozitie pare acontata de Dinamo, MM Stoica a luat la rand rivalele campionilor la locul secund, ajungand la concluzia ca arbitrajele favorabile de care au beneficiat banatenii, in special la Piatra Neamt, acolo unde, de obicei, fluierasii sunt extrem de atenti cu gazdele, il face sa creada ca Poli o "sapa" pe Steaua. Gigi Becali a preluat tema si a dezvoltat-o duminica seara, in aceeasi emisiune in care il facuse praf pe Corpodean. Dupa ce, initial, a spus ca Steaua nu poate fi depunctata pentru declaratiile sale, fiindca numele Gigi Becali nu apare in acte, patronul din Ghencea a revenit duminica seara cu contestarea hotararii Comitetului Executiv de modificare a regulamentului, a amenintat ca va face o Adunare Generala in care sa anuleze aceasta decizie, iar apoi a gasit doi vinovati surpriza: Ionut Lupescu si Florin Prunea. "Mi-a zis mie Mitica Dragomir ca nevestele lui Lupescu si Prunea conduc federatia si liga. Cum sa ma duc eu sa ma judece oameni ca acestia?", a explodat Becali, preferand arma atacului inaintea judecatii, asa cum a facut si anul trecut, cand Steaua era in pericol de depunctare pentru scandarile rasiste ale jucatorilor. Prezent in studio, Lupescu i-a cerut lui Becali sa-i lase familia in pace si a negat ca ar avea ceva de-a face cu decizia Comitetului Executiv, din care el nu face parte. La randul sau, Dumitru Dragomir a negat ca ar fi spus asa ceva. "Gigi Becali vrobeste multe, eu nu i-am zis niciodata asa ceva, nici macar nu le cunosc bine pe nevestele celor doi", s-a aparat Mitica, militand in continuare pentru depunctarea echipelor ale caror patroni fac declaratii calomnioase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.