O parte dintre turistii japonezi care viziteaza orasul Paris au nevoie de tratament psihiatric la intoarcerea in tara, din cauza localnicilor neprietenosi si a strazilor murdare din capitala Frantei, transmite Reuters. "O treime dintre pacienti se vi
O parte dintre turistii japonezi care viziteaza orasul Paris au nevoie de tratament psihiatric la intoarcerea in tara, din cauza localnicilor neprietenosi si a strazilor murdare din capitala Frantei, transmite Reuters. "O treime dintre pacienti se vindeca imediat, o treime sufera recidive si o treime dezvolta psihoze", informeaza Yousef Mahmoudia, psiholog la spitalul Hotel-Dieu, din apropiere de catedrala Notre Dame.
Ambasada Japoniei la Paris a fost nevoita numai in cursul acestui an sa repatrieze 4 turisti care ajunsesera sa creada ca existau comploturi impotriva lor si ca in camerele lor de hotel exista microfoane. Alte cazuri includ un barbat care se credea "Regele Soare" si o femeie care se credea atacata de microunde. Fenomenul a fost numit de media "sindromul Paris" si a fost descris pentru prima data intr-un studiu publicat in 2004, in revista de psihiatrie Nervure. "Pentru noi, Parisul este un oras de vis... Toti francezii sunt frumosi si eleganti. Si apoi ajungem aici si aflam ca francezii au un caracter complet opus celui pe care il avem noi", a declarat o japoneza unui cotidian local.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.