Marian Vanghelie vrea sa descurajeze orice intentie a lui Sorin Oprescu de a-l concura pe Mircea Geoana la sefia partidului. Dupa intelegerea verbala cu actualul presedinte al PSD, Vanghelie a mobilizat o buna parte din conducerea filialei impotriva
Marian Vanghelie vrea sa descurajeze orice intentie a lui Sorin Oprescu de a-l concura pe Mircea Geoana la sefia partidului. Dupa intelegerea verbala cu actualul presedinte al PSD, Vanghelie a mobilizat o buna parte din conducerea filialei impotriva liderului PSD Bucuresti. Asa incat dupa sedinta de vineri, convocata fara stirea lui Oprescu, gruparea Vanghelie a pus la cale o alta. Aceasta urma sa se desfasoare ieri dar a fost amanata cu o zi. La intrevederea de astazi ar urma "sa i se bage mintile in cap" liderului de filiala pe motiv ca vorbeste in numele Organizatiei PSD Bucuresti fara sa aiba acordul acesteia, spun surse din partid. Argumentele opozantilor lui Oprescu sunt ca filiala a supravietuit vreme de un an si jumatate fara conducator si o poate face in continuare daca Oprescu nu intelege sa consulte si sa tina cont de vointa conducerii organizatiei.
Motivul oficial al intrevederii tine insa de pregatirile pentru Consiliul National al PSD din 3 noiembrie. La sedinta vor participa doar liderii de organizatii, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind analizarea temelor cu care organizatia se va prezenta la Consiliul National din 3 noiembrie, precum si la congresul din luna decembrie care va fi consacrat modificarii statutului. In acest context, la sedinta PSD Bucuresti vor fi centralizate propunerile la modificarile statutului PSD.
Sedinta fulger
Conflictul de la PSD Bucuresti a atins punctul culminant la sfarsitul saptamanii trecute, cand primarul de la cinci a convocat, in absenta sefului sau Sorin Oprescu, o sedinta extraordinara. Supararea lui Vanghelie a fost provocata de tot mai desele zvonuri privind o eventuala candidatura a lui Oprescu la presedintia PSD. Dupa o sedinta care a durat aproape patru ore, liderii acesteia, Sorin Oprescu - presedinte si Marian Vanghelie - presedinte executiv, au tinut sa-si dea mana in fata jurnalistilor prezenti, afirmand ca nu exista divergente in organizatie provocate de eventuala candidatura a lui Oprescu. Cei doi au spus ca sedinta a fost consacrata pregatirii Consiliului National al PSD din 3 noiembrie si a congresului din decembrie. "In partea a doua a sedintei, au fost analizate si toate distorsiunile noastre din ultimele sase luni de zile, s-a vorbit barbateste, ochi in ochi si fata in fata si ne-am rezolvat problemele noastre interne", a afirmat Sorin Oprescu. Sorin Oprescu a recunoscut, totusi, ca initiativa convocarii sedintei Comitetului Executiv al PSD Bucuresti a apartinut lui Marian Vanghelie, el fiind plecat din tara. "Pe drum am aflat, ceea ce m-a determinat sa ma grabesc", a adaugat Oprescu. Imediat, de la Kiseleff au fost transmise mesaje de pace. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a spus, duminica, ca "in opinia membrilor PSD", discutia cu privire la eventualele candidaturi pentru functiile de conducere in partid este prematura, iar cei care "se angajeaza intr-o retorica publica inutila" uita ca tinta adevarata a PSD este actuala guvernare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.