Nici n-a fost repus in functie, ca ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, mai risca o suspendare. Seful statului asteapta sa dea OK-ul cercetarii penale si in cazul plangerii lui Badalan. Teodor Atanasiu are sanse tot mai mici sa-si v

Nici n-a fost repus in functie, ca ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, mai risca o suspendare. Seful statului asteapta sa dea OK-ul cercetarii penale si in cazul plangerii lui Badalan.

Teodor Atanasiu are sanse tot mai mici sa-si vada functia de ministru al Apararii inapoi. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, presedintele Traian Basescu nici nu intentioneaza sa-i redea portofoliul, ci asteapta ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa-i trimita si cererea de incepere a cercetarilor ca urmare a plangerii facute de fostul sef SMG, generalul Eugen Badalan, impotriva lui Atanasiu. Potrivit surselor citate, ""in maxim o saptamana de la primirea cererii, presedintele va fi de acord cu inceperea cercetarilor"". Dupa primirea cererii, procedura va fi reluata, seful statului inaintand-o spre analiza Comisiei speciale a Presedintiei. Plangerea lui Badalan vizeaza tot abuzul in serviciu, de aceasta data in legatura cu negocierea pretului in cazul unor contracte initiate de Ministerul Apararii cu alte ministere, favorizarea unor firme la incheierea unor contracte, precum si alte acte privind instalarea sau suspendarea din functie a unor subalterni. Desi Atanasiu este suspendat din functie, el nu poate fi cercetat intr-un nou dosar fara aprobarea presedintelui.

NUP LA DOSARUL ANTERIOR. Atanasiu este suspendat acum din functie din cauza plangerii facute la Parchet de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul PSD Eugen Bejinariu. Cei doi l-au acuzat pe ministru de abuz in serviciu. Desi Parchetul a decis neinceperea urmaririi penale, seful statului a intarziat sa-l repuna pe Atanasiu in fuctie. Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a ocolit decizia de numire a unui interimar la conducerea Ministerului Apararii, lasandu-i liber fotoliul de ministru tot lui Atanasiu. Ministrul suspendat a recunoscut insa, luni, ca ministerul nu poate sta ""la infinit"" fara sef. ""Am avut discutii si in cadrul partidului si cu premierul pe acest subiect si le-am spus ca va trebui fie sa se forteze o aplicare a legii, daca nu, desi foarte multi vor considera ca este o infrangere a liberalilor, va trebui sa se ia decizia numirii unui alt ministru al Apararii"", a explicat el.

""E FOARTE GRAV CE FACE PRESEDINTELE!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.