Tehnicienii supravietuiesc cu greutate in Liga I. Mai bine de jumatate din cei care au fost confirmati la inceputul sezonului au fost deja decapitati, desi nu s-au desfasurat decat 12 etape. Bosii cluburilor din Liga I sunt nemilosi cu antreno

Tehnicienii supravietuiesc cu greutate in Liga I. Mai bine de jumatate din cei care au fost confirmati la inceputul sezonului au fost deja decapitati, desi nu s-au desfasurat decat 12 etape.

Bosii cluburilor din Liga I sunt nemilosi cu antrenorii. Cel mai iute la manie a fost presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, care s-a debarasat de Mihai Stoica dupa runda a treia. La polul opus se situeaza Constantin Iacov. Mult mai rabdator, presedintele CA al FC National l-a invitat pe Duna sa plece abia dupa etapa care s-a consumat la sfarsitul saptamanii trecute.

CARUSEL. Pentru Sorin Cartu si Marin Duna, ultima etapa de campionat, a 12-a, nu a fost de bun augur. Echipele lor, Poli Timisoara, respectiv FC National, au pierdut, iar ei si-au facut bagajele. Cartu, de bunavoie, Duna, impins de la spate de Constantin Iacov. Primul tehnician ""executat"" a fost Mihai Stoica, pentru care Ceahlaul s-a dovedit a fi o caciula prea mare. Consecinta? Gheorghe Stefan i-a aratat usa dupa meciul pierdut acasa, 1-3, cu CFR Cluj. Dumitru Bucsaru, seful Urziceniului, n-a dat nici el dovada de clementa fata de Costel Orac, dupa runda a saptea, in care Unirea a pierdut la Targu-Jiu, 0-1 cu Pandurii. Iulian Mihaescu s-a ocupat de echipa doua saptamani, apoi i-a predat-o lui Dan Petrescu, abia demis de Wisla Cracovia. Etapa a opta. Farul remizeaza pe teren propriu cu FC National, 1-1, iar Vukotic isi incheie aventura in orasul de la malul marii. In etapa a noua au picat capetele lui Ovidiu Stanga si Gheorghe Multescu, in runda a zecea si-au facut bagajele ""Principele"" Giannini si Dorinel Munteanu, iar Florin Marin a renuntat la Jiul o saptamana mai tarziu. Antrenorii si-au incheiat socotelile cu cluburile pe cale amiabila. Exceptie a facut Dorinel Munteanu, care i-a lasat balta pe Paskany si pe Muresan.

RECORD. Antrenorul cu cea mai mare continuitate din Liga I este Razvan Lucescu. Acesta se afla pe banca Rapidului din vara lui 2004, insa, in campionatul precedent, a trecut printr-un moment dificil. La 14 august 2005, dupa meciul cu FC Arges, incheiat 1-1, pe teren propriu, in etapa a doua, George Copos l-a demis pe Lucescu. Lucescu a fost repus in drepturi de Copos cateva ore mai tarziu, la presiunea suporterilor si a jucatorilor.

""Romanii sunt superficiali""

EXPLICATII. Mircea Radulescu intelege fenomenul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.