Actionarii de la RAFO au prezentat recent actele solicitate de autoritatile romane privind identitatea firmelor care au preluat rafinaria de la Onesti. Este vorba de Calder-A International - actualul proprietar al RAFO - care face parte din grupul a
Actionarii de la RAFO au prezentat recent actele solicitate de autoritatile romane privind identitatea firmelor care au preluat rafinaria de la Onesti. Este vorba de Calder-A International - actualul proprietar al RAFO - care face parte din grupul austriac Petrochemical Holding.
Odata cu acest demers, actionarii de la RAFO au indeplinit una din principalele conditii impuse de statul roman privind preluarea rafinariei de la Onesti. Cea de-a doua problema majora este legata de datoria istorica acumulata de RAFO inainte de aprobarea Planului de reorganizare, in octombrie 2003, pentru care exista un plan de transformare in actiuni.
Actionarii RAFO s-au intalnit deja cu autoritatile romane, fiind insotiti de insusi vice-cancelarul Austriei, Hubert Gorbach. Acesta a acceptat sa vina in Bucuresti la invitatia conducerii Petrochemical Holding, unul din principalii operatori din industria petrochimica austriaca. Petrochemical Holding detine o cota de 15% din piata mondiala a PET-urilor, avand activitati si in industria chimica, dar si in productia de PVC si a tubulaturilor polimerizate.
O noua vizita la Guvern a fost stabilita pentru ziua de astazi. Este pentru a treia oara in ultima jumatate de luna cand actionarii RAFO au intrevederi directe cu reprezentantii Guvernului, fapt care ar putea indica o schimbare de atitudine a autoritatilor fata de rafinaria din Onesti.
In afara de RAFO, Petrochemical Holding si-a propus sa preia si intreprinderile asociate platformei Borzesti-Onesti - Carom, Uton si Chimcomplex - proiectate sa functioneze in cadrul aceluiasi complex industrial. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.