Sora si nepotul lui Dumitru Tinu, impreuna cu Andrei Iucinu si mama acestuia, Emilia, au cerut, ieri, prim-procurorului Parchetului Tribunalului Prahova, redeschiderea dosarului penal privitor la moartea fostului director al cotidianului "Adevarul".
Sora si nepotul lui Dumitru Tinu, impreuna cu Andrei Iucinu si mama acestuia, Emilia, au cerut, ieri, prim-procurorului Parchetului Tribunalului Prahova, redeschiderea dosarului penal privitor la moartea fostului director al cotidianului "Adevarul". In opinia lor, accidentul din ianuarie 2003 a fost o inscenare, cercetarea fiind facuta "deficitar" si "superficial", fara sa fie administrate toate probele. In memoriul adresat prim-procurorului, care are 14 pagini, cei patru puncteaza o serie de probleme legate de cercetarea facuta in aceasta cauza, felul in care s-au preluat probe de la fata locului si expertiza medico-legala. "Ora inedita la care victima a plecat la schi nu a fost analizata si lipsesc declaratiile oamenilor cu care acesta si-a petrecut revelionul. Totodata, obiectele pe care Tinu Dumitru le avea in permanenta cu el nu au fost gasite, factura detaliata a convorbirilor telefonice efectuate de Tinu Dumitru nu a fost ceruta de catre anchetatori, iar puloverul cu care era imbracat Tinu Dumitru nu ii apartinea", se arata in acelasi memoriu.
Accident inscenat
In plus, Elena Parvan, Virgil Tinu, Andrei si Emilia Iucinu, afirma ca "praful de culoare alba gasit in interiorul masinii victimei putea conduce la locul savarsirii crimei". Ei invoca si declaratia lui Cristian Tudor Popescu in care acesta afirma ca "s-a gasit un bon de casa in borseta lui Tinu Dumitru".
Dupa enumerarea mai multor neconcordante si aspecte pe care cei patru considera ca anchetatorii nu le-au luat in seama, rudele fostului director de la "Adevarul" spun ca toate constatarile pe care le-au pus in evidenta conduc la concluzia ca jurnalistul a decedat in alta parte si ca a fost transportat in Padurea Romanesti pentru a se inscena un accident rutier.
De asemenea, ei considera ca trupul neinsufletit se afla la locul accidentului cu mult inainte de ora oficiala a mortii. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.