Restantele acumulate de romani la creditele contractate au crescut, in septembrie, cu 46% comparativ cu luna iulie a acestui an. Valoarea restantelor se ridica, luna trecuta, la 318 milioane de lei, opt milioane de euro si 800.000 de dolari, a anunta
Restantele acumulate de romani la creditele contractate au crescut, in septembrie, cu 46% comparativ cu luna iulie a acestui an. Valoarea restantelor se ridica, luna trecuta, la 318 milioane de lei, opt milioane de euro si 800.000 de dolari, a anuntat, recent, directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure, citat de NewsIn. "Am avut aceasta crestere deoarece a intrat un nou participant", a explicat Epure.
Biroul de Credit primeste raportari de la 22 de banci, patru societati de credit de consum, o societate de leasing si una de asigurari. Potrivit directorului general al institutiei, in perioada urmatoare urmeaza sa fie semnate contracte cu alte patru banci, doua societati de leasing, doua companii de telefonie mobila si o societate de recuperare creante.
Pana in momentul de fata, Biroul are 1,4 milioane persoane recenzate, cu 1,7 milioane de conturi supravegheate. Potrivit proiectelor Biroului de Credit, institutia urmeaza sa intre in faza a treia, in care va acorda "note" persoanelor supravegheate. Directorul general al Biroului a anuntat intentia institutiei de a pune bazele in viitor a unui centru de recuperare a "dezastrelor" (disaster recovery center).
Biroul de Credit este o societate pe actiuni care a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 si avea, la 30 septembrie, 28 de actionari, majoritatea lor fiind banci. O mare parte din actionari au devenit si participanti in sistem. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.