Alcoolul are mai multe calorii decat zaharul? Adevarat.
In vreme ce zaharul contine
4 calorii/1 gram, alcoolul are
7 calorii/1 gram. Caloriile din alcool sunt insa calorii goale, pentru ca nu ne ofera energie in momentul ingerarii. Ele au nevoie de vitamine, proteine pentru a putea fi transformate de organism in energie.
Acneea poate fi tratata printr-o cura de detoxifiere a organismului? Fals. Evolutia acneei este influentata destul de rar de alimentatie, cauza principala a acestei boli fiind de natura hormonala. O cura de detoxifiere imbunatateste culoarea tenului, dar nu trateaza acneea.
Daca vreau un aliment fara calorii pot sa aleg un produs degresat? Adevarat. Produsele degresate contin de obicei mai putine calorii decat alimentele din care nu au fost eliminate grasimile. Dezavantajul lor este insa altul:
de multe ori, produsele degresate contin grasimi partial hidrogenate sau hidrogenate, care sunt chiar mai rele decat cele de origine
animala.
Pilulele contraceptive ale surorii mele sunt bune si pentru mine? Fals. Alegerea anticonceptionalelor este individuala, medicul ginecolog recomandandu-le in urma unor analize.
Petele pigmentate de pe fata si maini pot fi inlaturate cu ajutorul sucului de lamaie? Fals. Efectul de inalbire a pielii prin folosirea sucului de lamaie este minim. Sucul de lamaie poate insa provoca reactii alergice sau iritatii cutanate serioase.