In 1951 lua fiinta la Viena Societatea Austriaco-Romana care s-a axat inca de la inceputuri in special pe legaturile culturale dintre cele doua tari. Activitatea sa a debutat cu doua evnimente comemorative dedicate lui Mihai Eminescu (1951) si lui Io
In 1951 lua fiinta la Viena Societatea Austriaco-Romana care s-a axat inca de la inceputuri in special pe legaturile culturale dintre cele doua tari. Activitatea sa a debutat cu doua evnimente comemorative dedicate lui Mihai Eminescu (1951) si lui Ion Luca Caragiale (1952). Pentru a sarbatori cei 55 de ani de la inaugurare, societatea a organizat pe 18 octombrie o intalnire cu presa, gazduita de Colectia de Muzica a Bibliotecii orasului Viena, in prezenta noului presedinte, dr. Wolfgang Ruttenstorfer CEO la OMV, a ambasadorului Romaniei in capitala Austriei, prof. dr. dr.h.c. Andrei Corbea Hoisie, si a dr. Sylvia Mattl-Wurm, directoarea Bibliotecii, informeaza Compress. Printre obiectivele actuale ale societatii se numara initierea unor intalniri culturale si inlesnirea contactelor intre tinerele generatii. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.