Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat, pentru astazi, o intalnire de lucru menita sa solutioneze elementele nerezolvate la nivel tehnic din pachetul de legi privind siguranta nationala. La intalnire participa ministrul Administratiei si Intern
Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat, pentru astazi, o intalnire de lucru menita sa solutioneze elementele nerezolvate la nivel tehnic din pachetul de legi privind siguranta nationala. La intalnire participa ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, si consilierii primului-ministru in domeniu, anunta Biroul de Presa al Executivului. Dupa sedinta de miercuri a Guvernului si in cursul zilei de ieri au avut loc intalniri la nivel de experti la care au participat inclusiv reprezentanti ai Ministerului Justitiei, pentru armonizarea punctelor de vedere in conformitate cu decizia luata in sedinta Executivului, mai precizeaza sursa citata.
Conditiile MJ
Legile sigurantei nationale au suferit, miercuri, la Guvern, o noua amanare. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, proiectele nu au putut fi aprobate pentru ca Ministerul Justitiei (MJ) nu a transmis in timp util observatiile sale privind aceste texte, iar echipa de experti care a redactat pachetul legislativ in domeniu nu a avut timp sa analizeze amendamentele. In replica, ministrul Macovei a declarat ca observatiile au fost trimise inca din luna august, insa nu au fost luate in considerare. Ea a avertizat ca nu va da avizul pentru legile sigurantei daca observatiile Ministerului nu vor fi cuprinse in respectivele proiecte.
Problema de comunicare
Situatia pare sa se fi deblocat ieri, dupa ce consilierul premierului, Stejarel Olaru, a anuntat ca observatiile Ministerului Justitiei au fost preluate si "s-a ajuns la o formula care convine ambelor parti". "Chestiunile politice vor fi discutate in urmatoarea sedinta de Guvern", a adaugat Olaru, intrat in dialog prin telefon cu Macovei, prezenta in studioul Realitatii TV. Consilierul premierului a admis ca observatiile cu pricina au mai fost trimise grupului de lucru, dar a reprosat absenta unui reprezentant al ministerului Justitiei la dezbateri. In replica, Macovei a aratat ca expertii din subordinea sa nu au fost invitati pana acum la sedintele grupului de lucru pe legile sigurantei. In final, Olaru a admis ca a fost o confuzie, legata de comunicare, la nivelul Ministerului Justitiei. "Noi nu i-am invitat pe cei de la MAI, dar ei au venit", i-a dat exemplu Olaru pe reprezentantii MAI. Macovei i-a spus ca nu asa se lucreaza si i-a reprosat ca nu cunoaste procedurile de comunicare dintre cele doua institutii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.