Ne place, nu ne place, adevarul trebuie spus. Pentru ca pana la urma el iese la iveala asa cum uleiul iese la suprafata apei. Dar inainte de a ma referi la adevarul pe care doresc sa-l subliniez in aceste randuri, vreau sa spun ca marti seara toata s
Ne place, nu ne place, adevarul trebuie spus. Pentru ca pana la urma el iese la iveala asa cum uleiul iese la suprafata apei. Dar inainte de a ma referi la adevarul pe care doresc sa-l subliniez in aceste randuri, vreau sa spun ca marti seara toata suflarea fotbalistica a Romaniei a fost conectata la stadionul din Ghencea, la ceea ce se va intampla in partida Steaua-Real Madrid. Nu m-am numarat printre optimistii care au crezut ca echipa noastra campioana o va bate pe celebra formatie iberica. Totusi o licarire de speranta s-a aflat si in fiinta mea, pentru ca numai cei care nu sunt romani in spirit si in cuget n-au tinut cu Steaua.
Mi-am dorit ca nimeni altul ca baietii lui Olaroiu sa fie zmei intr-o confruntare atat de importanta. Sa se bata pentru fiecare metru de gazon, pur si simplu sa-si dea sufletul pe teren. Unii dintre ei au facut-o, iar in fruntea listei a fost, indiscutabil, Valentin Badea; nu doar pentru ca a marcat golul Stelei, ci pentru ca am vazut pe chipul lui, adus de cateva ori in prim-plan, suferinta. Suferinta amestecata cu transpiratia. Asa ceva as fi vrut sa disting pe chipurile tuturor. Din pacate n-am avut posibilitatea.
Acesta este un adevar asupra caruia am simti nevoia sa insist. Dar mai exista si reversul medaliei. Exista si un adevar care dainuie la Steaua de mai multa vreme si nimeni nu indrazneste sa-l spuna. Taurul trebuie insa sa-l ia cineva de coarne. Sau sa puna piciorul in prag. Pentru ca Steaua este o echipa prea iubita de prea multi simpatizanti in toata tara pentru ca lucrurile sa treneze cu efecte dureroase. Cei mai slabi jucatori ai campioanei in meciul cu madrilenii au fost portarul Carlos si fundasul Saban.
Carlos este la ora actuala unul dintre cei mai slabi portari din campionatul nostru. N-ar fi nimic daca ar gafa intr-un meci oarecare din campionat si la un scor linistitor. Numai ca el te "ucide" atunci cand iti este lumea mai draga. Asa a facut cu Lyon, asa a facut si cu Real (de doua ori!). La randul lui israelianul Saban a pus umarul la deschiderea scorului si i-a facilitat lui Robinho al treilea gol ca un fundas venit parca de pe maidan. Ambii jucatori au fost adusi cu tobe, surle si trambite de managerul MM Stoica. Mana dreapta a lui George Bcali ar cam trebui sa-si faca cel putin autocritica pentru transferarile lui nereusite.
Nu stiu ce se intampla, dar parca am innebunit aducand de peste mari si tari jucatori de mana a doua in loc sa-i cautam in fotbalul nostru. Pentru ca refuz cu incapatanare sa cred ca astfel de talente nu mai exista. Exemplul cel mai la indemana este chiar Valentin Badea!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.