Datorita succesului la public, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) prelungeste expozitia "Constantin Brancusi fotograf" pana pe 12 noiembrie. Expunerea cuprinde o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografiile originale realizate de artist
Datorita succesului la public, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) prelungeste expozitia "Constantin Brancusi fotograf" pana pe 12 noiembrie. Expunerea cuprinde o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografiile originale realizate de artist care infatiseaza diverse aspecte din atelierele artistului de la Paris, imagini ale lucrarilor sale si autoportrete ale sculptorului inconjurat de operele sale. Lucrarile sunt prezente la Bucuresti datorita donatiei Muzeului National de Arta Moderna - Centrul "Georges Pompidou" din Paris, prin intermediul Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta. Daca nu i-ati facut pana acum o vizita maestrului, e pacat sa ratati aceasta sansa, deoarece expozitia este o ocazie de a dialoga cu opera lui Brancusi intr-un mod inedit: sculptorul si opera sa in fata aparatului de fotografiat, in lumina atelierelor sale pariziene.
In aceasta luna, programele MNAR pentru public "Rendez-vous cultural" si "Un ceas pentru arta" se desfasoara in cadrul expozitiei "Culorile gradinii in peisajul romanesc". Cei interesati de o calatorie nostalgica in trecut, sunt invitati la o promenada prin gradinile picturii romanesti moderne, asa cum au fost ele ilustrate de artisti precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu sau Nicolae Tonitza. "Rendez-vous cultural" propunea o prezentare insotita de material ilustrativ in sala de proiectii, urmata de vizitarea expozitiei.
Invitata speciala a fost Georgiana Chiscanu, arhitect peisagist, care a vorbit despre istoricul gradinilor publice bucurestene. "Un ceas pentru arta" astazi, orele 16.00, inseamna o ora de preumblare prin expozitie, in compania unui specialist al muzeului, cand vizitatorii vor descoperi tablouri infatisand gradini, dar si peisaje, interioare, naturi statice, precum si portrete cu accesorii vegetale. Ghidajul este gratuit. Participarea la aceste programe se face numai pe baza de programare (021-314.81.19 sau e-mail cosmin.ungureanu @art.museum.ro). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.