Presedintele PSD, Mircea Geoana, a trimis ieri, o scrisoare membrilor de partid, in care ii incurajeaza sa participe la referendumul intern, aratand ca urmatoarele sase luni vor fi decisive pentru transformarea PSD intr-o alternativa la actuala pute
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a trimis ieri, o scrisoare membrilor de partid, in care ii incurajeaza sa participe la referendumul intern, aratand ca urmatoarele sase luni vor fi decisive pentru transformarea PSD intr-o alternativa la actuala putere. In document, liderul PSD critica actuala putere, lanzeaza un apel la unitatea partidului si ii invita pe pesedisti sa vina cu o oferta politica si umana atractive. "De aceea, am decis sa convocam un Congres Extraordinar in 10 decembrie, pentru a raspunde la problemele institutionale, precedat de o ampla consultare cu membrii nostri. Va invit sa participati cu incredere la aceasta premiera in viata politica a tarii, cand un partid apeleaza la un referendum in interiorul sau pentru a lua decizii importante despre modificarile la statut, despre oferta politica a PSD si despre profilul moral si profesional al liderilor sai", le scrie Geoana membrilor PSD. El precizeaza ca nu vor avea loc alegeri pentru functii la Congresul Extraordinar din decembrie, care va fi dedicat exclusiv modificarilor la Statutul PSD. Geoana afirma ca alegerile pentru functiile de conducere vor avea loc, in PSD, in 2007, echipa aleasa avand misiunea de a castiga toate alegerile ce se vor desfasura pana in 2009: europene, locale, parlamentare si prezidentiale.
Nastase iese din umbra
Fostul prim-ministru Adrian Nastase pregateste o platforma politica social-democrata, care urmeaza sa fie prezentata in Consiliul National al Partidului Social Democrat din 3 noiembrie, au declarat, ieri, surse apropiate deputatului PSD, citate de Mediafax. Dupa platforma de orientare liberala lansata de un alt fost premier, Theodor Stolojan, fostul lider al PSD intentioneaza sa propuna o platforma politica pentru partidul din care face parte. Potrivit surselor citate, Adrian Nastase pregateste un proiect de program pentru relansarea PSD. Acest program s-ar dori o constructie teoretica, gandita ca o incercare de a deschide un dialog cu actuala conducere. In ultima perioada, ca urmare a unor declaratii facute de Adrian Nastase, s-a vorbit chiar despre posibilitatea excluderii acestuia din PSD. Acest fapt a fost infirmat insa oficial cu prilejul prezentei sale la ultima sedinta a PSD sector 1, organizatie al carei membru este. Pana in prezent, fostul premier a evitat sa comenteze aceste avertismente, singurele precizari fiind ca nu va pleca din PSD, respectiv ca nu doreste, cel putin deocamdata, o ruptura de partidul pe care l-a condus. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.