Baroneasa Nicholson iese din nou la rampa in dosarul adoptiilor internationale. ""Nu exista nici un copil care sa iasa dintre granitele unei tari membre ale UE pentru a ajunge prin adoptie in alta tara, indiferent daca aceasta tara este sau nu me

Baroneasa Nicholson iese din nou la rampa in dosarul adoptiilor internationale.

""Nu exista nici un copil care sa iasa dintre granitele unei tari membre ale UE pentru a ajunge prin adoptie in alta tara, indiferent daca aceasta tara este sau nu membra a UE"", spune Nicholson intr-un interviu acordat Romania Actualitati. Unii cetateni ai tarilor membre ale UE incearca si chiar reusesc sa adopte copii din tari mai sarace. ""Un exemplu clar in ultima saptamana"", a spus Nicholson, ""a fost Madonna, care a fost in Malawi si a luat un baietel de noua luni dintr-un orfelinat, un baietel al carui tata il vizita totusi regulat, si l-a adus cu ea in Marea Britanie."" ""Este posibil ca acest caz sa ajunga in instanta"", spune baroneasa.

Potrivit acesteia, motivul pentru care Romania e tinta permanenta a grupurilor de presiune, chiar dupa ce si-a armonizat legislatia cu cea a UE in materie de adoptii, tine de bani. ""Copiii romani au fost schimbati pe bani. In anumite cazuri, pe sume enorme, 60.000-70.000-80.000 de dolari pentru fiecare copil; cel mai mic pret cu care putea fi cumparat un copil roman era de 5.000 de dolari"", a declarat aceasta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.