Doi romani au acordat primul ajutor ranitilor in accidentul de metrou de la Roma de marti, apoi au disparut fara urma, preferand sa ramana anonimi. La Roma, printre cei 236 de raniti erau si noua romani. Presa din Italia, care nu demult publica
Doi romani au acordat primul ajutor ranitilor in accidentul de metrou de la Roma de marti, apoi au disparut fara urma, preferand sa ramana anonimi. La Roma, printre cei 236 de raniti erau si noua romani.


Presa din Italia, care nu demult publica articole negative la adresa comunitatii romanesti din Cizma, si-a indulcit tonul dupa accidentul de metrou de la Roma, cand doi cetateni romani nu s-au sfiit sa intervina si sa acorde primul ajutor ranitilor.
SARITORI SI DISCRETI. Informatia apare in cotidianul Il Giornale, care scrie ca cei doi au ajutat ranitii, i-au incurajat si au acordat prim-ajutor victimelor inca din primele momente ale tragediei. Romanii i-au ajutat pe multi raniti din metrou sa iasa dintre fiarele contorsionate, iar unii pasageri i-au vazut facand masaje cardiace si respiratie gura la gura. Au avut cuvinte de incurajare pentru toti, fara sa se gandeasca la faptul ca ei insisi traiau o tragedie, scrie Il Giornale. Desi sunt eroi, nu-i cunoaste nimeni, pentru ca, dupa sosirea ajutorului oficial si a fortelor de ordine, cei doi romani au disparut. ""Poate se afla aici ilegal, dar oamenii au facut apel la noi pentru a le multumi"", au declarat doi angajati ai metroului din Roma.
In accidentul de la Roma au fost raniti usor si noua cetateni romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.