Regizorul american Oliver Stone va face un film despre modul in care a ripostat administratia americana la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, cu invazia Afganistanului si vanatoarea sefului Al-Queda, Osama ben Laden, informeaza editia elec
Regizorul american Oliver Stone va face un film despre modul in care a ripostat administratia americana la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, cu invazia Afganistanului si vanatoarea sefului Al-Queda, Osama ben Laden, informeaza editia electronica a Variety. Filmul "Jawbreaker" se bazeaza in mare parte pe memoriile publicate sub acelasi titlu de Gary Bernsten, agentul CIA care a coordonat eforturile depuse de agentia de informatii americana si de fortele speciale pentru inlaturarea de la putere a talibanilor in Afganistan. Oliver Stone a lansat recent "World Trade Center", un film despre atacurile teroriste de la 11 septembrie asupra orasului New York. "World Trade Center", cu Nicolas Cage in rol principal, reda momentele dramatice prin care au trecut doi ofiteri de politie blocati intr-unul dintre turnurile gemene, in acea zi dramatica. Filmul lui Stone, "World Trade Center", a avut parte de critici favorabile la lansarea sa in Statele Unite, multi fiind surprinsi de modul prietenos de abordare a subiectului de catre regizorul cunoscut pentru filmele lui violente. Stone si studiourile Paramount au cumparat drepturile de autor asupra cartii lui Gary Bernsten in urma cu o luna, dar au trecut sub tacere acest lucru pentru a nu tulbura lansarea filmului "World Trade Center" pe marile ecrane "cu rahatul politic despre Afganistan", a indicat Stone. Regizorul tocmai s-a intors din turneul de promovare a filmului "World Trade Center" si a spus ca a simtit deja faptul ca lungmetrajul sau a fost privit cu mult scepticism si ca a fost extrem de analizat, desi pelicula este dezgolita de orice context politic. Stone a spus chiar ca este unul dintre filmele cel mai putin politice pe care le-a realizat in cariera sa. Autorul unor succese precum "Nascut pe 4 iulie" si "JFK" a mai spus ca intentia sa este sa faca din "Jawbreaker" o drama convingatoare si nu o polemica. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.