Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a stabilit ieri cu reprezentantii Asociatiei Civic Media un parteneriat in vederea infiintarii Muzeului comunismului din Europa la Bucuresti, informeaza Rompres. Prima faza a proiectului va consta in
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a stabilit ieri cu reprezentantii Asociatiei Civic Media un parteneriat in vederea infiintarii Muzeului comunismului din Europa la Bucuresti, informeaza Rompres. Prima faza a proiectului va consta in realizarea unei expozitii cu mesaj, pentru redarea adevaratei dimensiuni a colaborationismului in perioada regimului comunist. Inaugurarea acesteia va avea loc anul viitor, pe 26 ianuarie - de ziua de nastere a lui Nicolae Ceausescu - la "Casa Poporului". Conform celor convenite cu ministrul Adrian Iorgulescu, expozitia interactiva va cuprinde arta, literatura, presa scrisa si de televiziune, muzica dedicate de-a lungul anilor familiei Ceausescu, PCR, URSS si figurilor bolsevismului international, dar si fotografii privind agresiunea arhitecturii comuniste asupra Romaniei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.