Daca de la Presedintia Romaniei, Arhiepiscopia Romano-Catolica nu a primit nici un raspuns la cele 9 (noua) plangeri adresate forului politic suprem al statului, nu acelasi lucru se poate spune despre o tara pe care am incercat sa o imitam prin asa-z
Daca de la Presedintia Romaniei, Arhiepiscopia Romano-Catolica nu a primit nici un raspuns la cele 9 (noua) plangeri adresate forului politic suprem al statului, nu acelasi lucru se poate spune despre o tara pe care am incercat sa o imitam prin asa-zisa legatura culturala - francofonia. Redam mai jos raspunsul premierul Frantei, Dominique de Villepin, adresat Monseniorului Robu dupa primirea scrisorii sale.
Monseniore,
Mi-ati atras atentia asupra situatiei Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, in contextul construirii in curs de desfasurare a unui imobil de mari proportii, in apropiere.
Am solicitat ministrului Afacerilor Externe, Philippe Douste-Blazy, sa urmareasca cu cea mai mare atentie aceasta chestiune, fiind vorba de un important edificiu de cult si de cultura european, si sa ridice acest subiect in cadrul contactelor sale cu responsabilii de rang inalt.
Va rog, monseniore, sa primiti expresia inaltei mele consideratii.
Dominique de Villepin
19.09.2006, Paris
Monseniorului Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucuresti


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.