De ce avem guvernanti prosti? este greu de explicat. In urma cu sase luni, cand am atras atentia asupra riscurilor la adresa Romaniei ce decurg din agresiunea arhitectonica lansata impotriva monumentului istoric unic al Bucurestiului european, Catedr
De ce avem guvernanti prosti? este greu de explicat. In urma cu sase luni, cand am atras atentia asupra riscurilor la adresa Romaniei ce decurg din agresiunea arhitectonica lansata impotriva monumentului istoric unic al Bucurestiului european, Catedrala Sfantul Iosif, autoritatile s-au facut ca ploua. Avertizam ca nu numai imaginea Romaniei va fi compromisa, ci insusi statul roman si rolul sau intr-o noua Europa, reunita cu chin dupa 50 de ani de agresiune comunista, similara celei de azi: anti-crestina. A trecut o luna pentru ca Inspectoratul de Stat pentru Constructii, aflat in subordinea Guvernului Romaniei, sa puna intr-un Raport - ramas secret pana l-a obtinut ZIUA - exact ceea ce noi publicaseram deja privind ilegalitatile crase din aceasta afacere grasa, pentru spagarii din sanul autoritatilor locale si centrale ale statului. Au trecut alte cinci luni pentru ca Ministerul de Externe sa ofere Guvernului printr-un inscris oficial aceleasi argumente din cadrul campaniei ZIUA si Civic Media pentru salvarea Catedralei. Papa Benedict al XVI-lea, cel mai puternic conducator spiritual al lumii occidentale, urma sa ia oficial pozitie, dupa cum reusisera sa afle profesionistii SIE si SRI. Ca sa rezolve problema, ministrul nostru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, vine cu o propunere tovaraseasca, strecurata Guvernului in context: hai sa-l aburim pe Papa! Sa ne declaram preocupati de frumusetea Catedralei! "Astfel de declaratii vor arata atentia cu care este urmarita chestiunea, evitandu-se, in acest fel, pronuntarea asupra solicitarii Bisericii Catolice de sistare a lucrarilor", se afirma in Nota MAE. Comentariul respectiv a revoltat nu numai comunitatea catolica din Romania si ierarhii acesteia, ci chiar pe oficialii Vaticanului si corpul numerosilor diplomati catolici din Romania, deja dezgustati - sau chiar scarbiti de-a dreptul - de asa-zisa diplomatie damboviteana.
Astazi, se mai confirma o palma data Romaniei cu mana guvernantilor si, din pacate, si a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, omul din spatele misculatiilor Partidului Democrat si a platformelor si remorcilor prezidentiale. Partid care, desi se doreste febril, din motive politicianiste, in Partidul Popular European, are la varf, ca presedinte executiv, chiar pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, acuzat de interese neortodoxe in Afacerea Catedrala. Ei, bine, seful PPE, Hans-Gert Pottering, viitorul presedinte al Parlamentului European, n-a mai rabdat nesimtirea autoritatilor - Cotrocenii nu au dat nici un raspuns Bisericii Catolice la cele noua memorii adresate - si i-a scris personal lui Traian Basescu. Politicianul european, crestin si doritor de dreptate, ii cere marangozului de Dambovita sa observe ca, "in cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeana este vital ca legalitatea sa prevaleze in a opri imediat construirea unei cladiri inalte atat de aproape de un astfel de loc important de rugaciune". Partidul Popular European - in care vrea sa intre PD - este "o familie de partide politice a carei motivatie morala deriva din dorinta lor pentru un crestinism practic in viata publica". "Este foarte mult de dorit in prezent sa fie transmis un semnal potrivit Parlamentului European si Partidului Popular European prin incetarea sicanelor in chestiunea acestei cladiri inalte si prin asigurarea demontarii lucrarilor desfasurate", o spune, cred, suficient de clar, crestinul de la Bruxelles. Familie politica crestin democrata a Europei, este "in simfonie cu dorintele poporului din Romania, a carui temelie este crestina. Impartasim cu poporul roman speranta ca dupa decenii de comunism dimensiunea spirituala a vietii sale va fi protejata de Partidul Democrat din Romania", transeaza seful PPE, cam cu aceleasi cuvinte cu care ne-am adresat si noi guvernantilor orbiti de 30 de arginti.
ZIUA a mai scris, negru pe alb, ca asa-zisii reprezentanti ai prezentului stat romanesc pe cale de disparitie si-au pus Bisericile in cap, nesocotind natiunea romana. Toti inaltii ierarhi ortodocsi ai Ardealului si Transilvaniei, in frunte cu Patriarhul Romaniei PF Teoctist au cerut raspicat Guvernului, Parlamentului si presedintelui sa-si ia labele de pe mostenirea lasata de Emanoil Gojdu fiilor saraci ai Bisericii stramosesti. Ca si in cazul Catedralei, premierul reconvertit printr-o casatorie la Budapesta, Calin Popescu Tariceanu si (tot) ministrul Mihai Razvan Ungureanu, au promovat un proiect ilegal de furt al natiunii, prin infiintarea unei false Fundatii Gojdu si impartirea averii Romaniei cu un stat strain. Intamplator, Ungaria. Acesta nu este singurul afront la adresa Bisericii: de 16 ani de zile, Biserica Ortodoxa Romana este plimbata cu Catedrala Mantuirii Neamului ca ursu' prin targ de catre toate guvernarile neobolsevice si anti-crestine ale Romaniei. Ultimul care si-a batut joc de Biserica - a se citi de natiune, ca trup al Bisericii Ortodoxe - este (tot) primarul Videanu, "garantatul" lui Basescu, care a atribuit Patriarhiei un teren contestat.
La 16 ani de la "caderea" regimului comunist, Romania este condusa in continuare de politicieni atei si de sub-grupuri "civile" de interese, anti-crestine. Care este diferenta dintre acestia si teroristii care ameninta zilnic valorile crestine ale Europei?
PS: N-as vrea sa cred zvonurile ca marinarul nostru ar fi intreprins in 1998 o vizita in Statele Unite ale Americii impreuna cu actuala manuitoare a afacerii de langa Catedrala Sf. Iosif, al carei tata s-a ocupat discret si de dosarele sale penale. Excursie in care a fost vazut brat la brat cu sponsorul oficial al vizitei, un escroc international arestat de FBI pentru afaceri ilegale impotriva Coalitiei Fortelor Internationale anti-teroriste din Irak, pasibil de 30 de ani intr-o inchisoare federala. Si n-as vrea sa cred ca profesionistii serviciilor de informatii ale statului roman, membru cu drepturi depline al NATO, ar putea sa decada de la juramantul lor de credinta pentru tara si sa comita acte de politie politica inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.