Dupa ce acum doua zile inventatorii platformei politice liberale, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, s-au plans ca Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu este neglijent si nu are pregatita o strategie post-aderare, democratii le-au indeplinit ie
Dupa ce acum doua zile inventatorii platformei politice liberale, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, s-au plans ca Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu este neglijent si nu are pregatita o strategie post-aderare, democratii le-au indeplinit ieri dorinta si au anuntat ca vor pregati un program post-aderare nou-nout, care le va fi prezentat si liberalilor la sfarsitul acestui an. Presedintele executiv al PD Adriean Videanu a explicat ieri ca in aceasta strategie se vor cauta solutii pentru corectarea deficitului de cont curent, care inseamna cresterea consumului privat ce se reflecta intr-o buna parte in importuri. "Strategia pe care o avem este aceea de crestere a ofertei interne de bunuri si servicii, astfel incat cresterea consumului din sectorul privat sa se regaseasca in oferta interna. Este principalul pilon ca strategie post-aderare in ideea de a consolida macroeconomic performanta Romaniei", a mai spus Videanu. Cat despre lansarea platformei politice liberale a lui Stoica si Stolojan, presedintele PD Emil Boc s-a limitat sa spuna ca "este o problema interna a PNL". "Nu am fost contactati si nu am contactat noi pe nimeni din cei care au redactat platforma liberala. Dupa decantarea lucrurilor din PNL, vom continua discutiile", a spus Boc, precizand ca, "deocamdata" PD are un protocol al Aliantei pe care il "respecta". (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.