Divizia de investitii imobiliare a grupului austriac Erste, Sparkassen Immobilien, si-a anuntat, ieri, planurile de dezvoltare pe piata romaneasca, care merg de la achizitia unui hotel si a unor sedii ale Bancii Comerciale Romane (BCR), si pana la co
Divizia de investitii imobiliare a grupului austriac Erste, Sparkassen Immobilien, si-a anuntat, ieri, planurile de dezvoltare pe piata romaneasca, care merg de la achizitia unui hotel si a unor sedii ale Bancii Comerciale Romane (BCR), si pana la construirea unui centru comercial. Divizia Erste Bank, proprietarul BCR, a anuntat ca are pregatite pentru Romania 500 de milioane de euro.
Sparkassen Immobilien a platit grupului hotelier francez Accor suma de 29,5 milioane de euro pentru cumpararea hotelului Novotel din Bucuresti, a anuntat, ieri, la Bucuresti, Holger Schmidtmayr, membru in consiliul de conducere al diviziei, citat de Mediafax. "Saptamana trecuta am achizitionat acest hotel, fiind prima noastra tranzactie pe piata romaneasca", a spus Schmidtmayr. Hotelul este prima unitate marca Novotel din Romania. Situat pe Calea Victoriei, pe locul vechiului Teatru National, Novotel Bucarest City Centre este si prima investitie directa a companiei franceze pe aceasta piata, suma totala alocata pentru acest proiect ridicandu-se la 40 de milioane de euro.
Pe de alta parte, compania intentioneaza sa achizitioneze o parte din sediile unitatilor BCR. "Cu siguranta ca aceste sedii vor fi scoase la vanzare. Asteptam sa fie finalizate toate formalitatile de preluare a BCR de catre Erste si, de asemenea, momentul in care vor acestea fi scoase la vanzare", a spus Schmidtmayr. "Unul dintre proiectele pe care urmeaza sa le finantam este un imobil de birouri, in Piata Victoriei, de 50.000 de metri patrati si care va fi dezvoltat de Immorent. Investitia alocata pentru acest imobil este de 80 de milioane de euro", a spus reprezentantul Sparkassen Immobilien. Pe de alta parte, Sparkassen a anuntat, ieri, o investitie in valoare de 150 de milioane de euro, realizata in parteneriat cu firma Euro Mediterranee Consulting (EMCT), care consta in construirea unui centru comercial de peste 200.000 metri patrati, in zona de sud a Bucurestiului. Lucrarile de constructie a complexului Sun Plaza vor incepe in decembrie, iar proiectul va fi finalizat in primavara lui 2008. Terenul, aflat in proprietatea privata a statului si administrat de Sala Polivalenta, a fost concesionat pe o perioada de 49 de ani.
Sparkassen Immobilien detine 69 de proprietati, in sapte state din Europa, cu o suprafata inchiriabila de 710.000 metri patrati si o valoare cumulata de peste 900 de milioane de euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.