Autoritatile de la Budapesta jongleaza intre a le da sau nu ocazia romanilor sa munceasca fara restrictii in Ungaria. Inspirati de colegii mult mai sceptici din Uniune, ungurii ar dori sa limiteze, la randul lor, accesul pe piata muncii a romani
Autoritatile de la Budapesta jongleaza intre a le da sau nu ocazia romanilor sa munceasca fara restrictii in Ungaria.


Inspirati de colegii mult mai sceptici din Uniune, ungurii ar dori sa limiteze, la randul lor, accesul pe piata muncii a romanilor si bulgarilor de la 1 ianuarie 2007. Daca in Marea Britanie restrictionarea pentru cetatenii celor doua viitoare state membre s-a lovit de refuzul marilor afaceristi, care sustin mentinerea portilor deschise, in Ungaria, luarea unei decizii se confrunta cu o dubla problema. In cadrul referendumului din 2004, electoratul ungar nu a aprobat acordarea dublei cetatenii pentru etnicii maghiari din strainatate, motivand ca aceasta problema se va rezolva prin extinderea UE. Impunerea unor restrictii pentru romani ar insemna nerespectarea acestei promisiuni facute etnicilor maghiari. In plus, avand in vedere criza economica cu care se confrunta Ungaria, prin prezenta strainilor s-ar sustine financiar sistemul economic. ""Este inacceptabil ca Ungaria sa isi inchida usile pentru etnicii ungari. Acest lucru ar discredita intreaga noastra politica anterioara pentru etnicii maghiari din afara granitelor"", a subliniat europarlamentarul ungar Matyas Eorsi, citat de MTI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.