Liceul Terra Linda, din California, intentioneaza sa introduca un program de Meditatie Transcendentala pentru "managementul stresului elevilor", initiativa fiind sustinuta de producatorul David Lynch care a investit deja 175.000 de dolari in acest se
Liceul Terra Linda, din California, intentioneaza sa introduca un program de Meditatie Transcendentala pentru "managementul stresului elevilor", initiativa fiind sustinuta de producatorul David Lynch care a investit deja 175.000 de dolari in acest sens, realateaza site-ul religionnewsblog. Lynch si-a infiintat o fundatie, pentru a raspandi Meditatia Transcendentala in scoli ca metoda de control al stresului. Programul de la liceul californian Terra Linda este primul de acest fel pe care il initiaza fundatia lui Lynch, acesta intentionand sa aplice metoda sa si in Washington si Detroit. Directorul liceului, Carol Ramsey, este un suporter entuziast al programului, desi exista si voci care au protestat fata de aceasta initiativa. Oponentii sustin ca initiativa este nepotrivita pentru o scoala publica, deoarece Meditatia Transcendentala isi are originea intr-o miscare religioasa. "Nu am nici un dubiu ca este o miscare religioasa", a declarat un oponent, Paul Powell, a carui fiica se afla in ultimul an de studiu la liceul in cauza. Sociologul Ministerului Educatiei, Lynda Nichols, considera ca programul nu va crea probleme. Meditatia Transcendentala este una din componentele programului de imbunatatire a calitatii vietii, celelalte parti ale sale constand in incurajarea consumului de fructe si legume in locul semipreparatelor si cresterea activitatilor sportive. Potrivit site-ului lui Lynch, elevii ar trebui sa stea in liniste, cu ochii inchisi, timp de 15-20 de minute, de doua ori pe zi, concentrandu-se pentru a putea experimenta diferite nivele ale gandirii "pana ajung la sursa gandurilor lor". Lynch sustine ca meditatia nu este o religie sau o filosofie, nu schimba viata practicantilor si nu presupune nici un fel de control al mintii. "In lumea de azi, plina de temeri si incertitudini, fiecare elev ar trebui sa aiba o perioada, in timpul orelor, in care sa se scufunde in meditatie si sa experimenteze linistea, fericirea din enormul rezervor de energie si inteligenta care se afla adanc in noi. Aceasta este modalitatea de a salva noua generatie", se mentioneaza pe site-ul fundatiei lui Lynch. Ramsey a subliniat ca programul propus nu va contine elemente religioase sau spirituale si va putea fi urmat la scara larga pentru reducerea anxietatii, depresiei, problemelor de comportament, insomniei si a altor probleme. "Este o tehnica, nu un sistem religios", a explicat Ramsey. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.