Vaticanul va lansa un lungmetraj de desene animate care prezinta viata Papei Ioan Paul al II-lea, prima productie animata despre un suveran pontif, informeaza dailymail.co.uk. Filmul "John Paul II - The Friend Of All Humanity" dureaza putin peste o o
Vaticanul va lansa un lungmetraj de desene animate care prezinta viata Papei Ioan Paul al II-lea, prima productie animata despre un suveran pontif, informeaza dailymail.co.uk. Filmul "John Paul II - The Friend Of All Humanity" dureaza putin peste o ora si prezinta viata lui Karol Wojtyla, de la nasterea sa, in Polonia, pana la moartea sa, la Vatican, la varsta de 84 de ani. Lungmetrajul animat a fost realizat de Cavin Cooper, o companie de productie cu sediul la Barcelona, si regizat de celebrul Jose Luis Lopez-Guardia. "Este o poveste fascinanta care merge sa fie tratata intr-un lungmetraj animat", a indicat Lopez-Guardia. "Vrem sa demistificam imaginea lui Ioan Paul al II-lea si sa-l prezentam dintr-o perspectiva mai umana", a mai spus Lopez-Guardia. "Este un film pentru intreaga familie, dar este destinat mai ales copiilor si tinerilor foarte familiarizati cu limbajul productiilor animate", a explicat regizorul, care a adaugat emotionat ca filmul este un "tribut adus omului lui Dumnezeu care a schimbat lumea". Vaticanul "sprijina in totalitate" filmul care a fost deja dublat in sapte limbi straine. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.