Ca urmare a articolului ""Fiscul il ia la scuturat pe Ioan Nicolae - Patronul ASIROM tun de 110 miliarde lei"", aparut in Jurnalul National din data de 12 octombrie, ASIROM face unele precizari. Ca urmare a articolului ""Fiscul il ia la scuturat

Ca urmare a articolului ""Fiscul il ia la scuturat pe Ioan Nicolae - Patronul ASIROM tun de 110 miliarde lei"", aparut in Jurnalul National din data de 12 octombrie, ASIROM face unele precizari.

Ca urmare a articolului ""Fiscul il ia la scuturat pe Ioan Nicolae - Patronul ASIROM tun de 110 miliarde lei"", aparut in Jurnalul National din data de 12 octombrie, ASIROM face unele precizari: ""Conducerea societatii Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA a constatat cu surprindere ca rezultatele unui control fiscal obisnuit, incheiat in luna octombrie 2005, prin care s-au verificat taxele si impozitele datorate de ASIROM pe o perioada de 5 ani inaintea controlului, au fost prezentate tendentios de autorul articolului ca o inginerie financiara scandaloasa.

Precizam ca ASIROM a achitat, inca din luna iunie 2006, integral sumele mentionate in actul de control ca fiind datorate bugetului de stat, desi a considerat ca majoritatea constatarilor organelor de control nu sunt fondate si a atacat, pe caile prevazute de lege, decizia de impunere emisa in urma controlului. Inca se mai asteapta un raspuns de la ANAF la contestatia formulata de ASIROM in luna aprilie 2006, urmand ca, in functie de acest raspuns, sa se recurga la controlul de legalitate al instantelor judecatoresti.

Dorim sa subliniem ca ASIROM este o societate solida financiar, cu o reputatie serioasa si recunoscuta pe piata asigurarilor, iar operatiunile sale imobiliare au fost efectuate in conformitate cu prevederile legale, singura problema supusa interpretarii de catre organele de control fiind deductibilitatea unor cheltuieli in legatura cu aceste operatiuni. Consideram ca nici o persoana nu poate face consideratii de legalitate asupra operatiunilor ASIROM atata vreme cat acestea sunt supuse interpretarii unor institutii abilitate ale statului, care nu
s-au pronuntat inca.

Potrivit Raportului pe anul 2005, dat publicitatii de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, ASIROM este, din punctul de vedere al indicatorilor financiari, a doua companie de pe piata asigurarilor in Romania. In aceste conditii, nu intelegem care este finalitatea unui astfel de atac de presa asupra unei companii solide, prin care se incearca prezentarea ca ilegale a unor operatiuni obisnuite ale societatii, precum si deformarea concluziilor unui control fiscal de rutina, care sunt prezentate ca o tentativa de fraudare statului.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.