Ziua de ieri a marcat in Romania o dubla premiera: s-a lansat la Bucuresti atat volumul ""102 minute"" de Jim Dwyer si Kevin Flynn, cat si filmul inspirat din aceasta carte, ""World Trade Center"", in regia lui Oliver Stone. Creatorul unor film

Ziua de ieri a marcat in Romania o dubla premiera:
s-a lansat la Bucuresti atat volumul ""102 minute"" de Jim Dwyer si Kevin Flynn, cat si filmul inspirat din aceasta carte, ""World Trade Center"", in regia lui Oliver Stone.

Creatorul unor filme controversate precum ""Plutonul"", ""Nixon"", ""Nascuti asasini"", ""JFK"" sau ""Nascuti pe
4 iulie"" revine cu o productie asteptata cu sufletul la gura: ""World Trade Center"". Nicolas Cage si Douglas J. Aguire fac parte din distri-butia unei superproductii cu peste 70 de personaje, 100 de milioane de dolari buget, care s-a lansat in august in Statele Unite. ""World Trade Center"" spune povestea ultimilor doi supravietuitori scosi dintre ruinele cladirilor si a echipelor de salvare care nu au renuntat. Este, asa cum ne asteptam, o poveste eroica.

SUBIECT. 11 septembrie 2001 a fost o zi neobisnuit de calduroasa in New York. Will Jimeno, ofiter al Departamentului Autoritatii Portuare al Politiei, intentiona sa-si ia o zi libera pentru a se bucura de propriile hobby-uri, dar in ultimul moment a decis ca ar trebui sa mearga la munca. Sergentul John McLoughlin, un respectat veteran al Departamentului Autoritatii Portuare al Politiei, isi facea turul prin oras, o sarcina zilnica de o ora si jumatate. Ei si colegii lor parcurgeau drumul spre centrul Manhattanului asa cum faceau in oricare alta zi. Insa aceasta nu era o zi ca oricare alta.

ALERTA. Prima echipa PAPD care a raspuns apelului a mers direct din centrul Manhattanului catre World Trade Center. Cinci oameni, printre care McLoughlin si Jimeno, au intrat in cele doua cladiri si au fost prinsi sub daramaturile acestora cand s-au prabusit.

In mod miraculos, McLoughlin si Jimeno au supravietuit, dar au fost ingropati si prinsi sub sase metri de daramaturi de ziduri si metal contorsionat. Cu toate ca nu puteau vedea, ei se auzeau, iar in urmatoarele 12 ore McLoughlin si Jimeno s-au tinut in viata unul pe celalalt vorbind despre familiile lor, despre viata lor profesionala, despre sperantele, asteptarile si dezamagirile lor.
Filmul urmareste, de asemenea, povestea sotiilor celor doi, a copiilor si a parintilor acestora, care au suferit in iadul aparut in jurul lor, fara vreo informatie despre cei dragi.

""102 MINUTE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.