Din 2004 reprezinta PSD in Camera Deputatilor. La cei 56 de ani pe care ii implineste astazi, Dan Iosif marturiseste ca e fericit ca-si poate vedea copiii realizati si ca se mai poate bucura de gradina sa de la tara. ""Regret ca am intrat in via

Din 2004 reprezinta PSD in Camera Deputatilor. La cei 56 de ani pe care ii implineste astazi, Dan Iosif marturiseste ca e fericit ca-si poate vedea copiii realizati si ca se mai poate bucura de gradina sa de la tara.

""Regret ca am intrat in viata politica""

""Nu sunt multumit de anul care a trecut, dar asta este viata. Din punct de vedere personal, nu am de ce sa ma plang. Sunt foarte multumit. Sunt nemultumit de cum merg lucrurile in politica romaneasca.

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana va fi o catastrofa, va spun sincer. In primul rand, Romania nu este pregatita sa adere la Uniunea Europeana din punct de vedere economic, iar in al doilea rand, nu este pregatita nici politic. Din pacate, nu ne-au lasat sa alegem ce e mai bine pentru noi. Nu avem oamenii politici necesari. Va fi o adevarata «circoteca», cu nominalizarea, alegerile pentru Parlamentul European. Din ceea ce vad, nu sunt zece politicieni pe care as indrazni sa-i nominalizez.
Despre dosariada ce sa zic? Este o «frectie la picior de lemn». Eu cred ca s-a gresit fantastic cu crearea acestei scene. La momentul respectiv mi-am si spus punctul de vedere. Trebuia, pur si simplu, sa se ajunga la o intelegere politica, in asa-zisul spectru politic romanesc, stanga cu dreapta sa-si dea mana si cu succes sa publice toate dosarele pe internet. Sa se creeze un site special, numai pentru fosti ofiteri de Securitate, fosti colaboratori de Securitate, si sa se lase o rubrica pentru urmatorii colaboratori, urmatorii ofiteri.

Sunt preocupat de multe lucruri, dar, din pacate, in Romania nu poti sa-ti indeplinesti visele. Daca nu esti sustinut de cineva cu bani foarte multi, in Romania nu ai sansa sa-ti transformi un proiect in realitate. Un regret foarte mare este ca am intrat in viata politica si am devenit un om cunoscut. Adica, m-as intoarce la momentul primavara anului 1990, cand domnul Ion Iliescu mi-a propus sa reprezint FSN-ul in CPUN, si as refuza sa fac parte din asa-zisul CPUN, pentru a nu fi obligat sa urmez parcursul pe care l-am strabatut.

Un regres pentru mine este faptul ca in ultimii 16 ani nu stiu daca am citit patru carti din scoarta in scoarta. Majoritatea sunt carti pe care le-am citit din obligatie, nu din placerea de a citi. Nu mai am acea placere sa stau sa citesc o carte sau sa ies cu placere undeva in oras. Este firesc, atata timp cat iesi sa mananci o friptura cu sotia si in ziar apare ca ai iesit cu amanta.

Din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare este ca am reusit sa ma las de fumat, dupa 41 de ani. Este ingrozitor. Sunt in a doua zi de cand nu fumez. Totii colegii din jurul meu fumeaza, dar asta e. Am spus sa-mi fac singur un cadou de exceptie, o data cu ziua mea. De altfel, azi va fi o petrecere alaturi de cei dragi, undeva la tara, nu in Bucuresti. Acolo e placut, ma joc cu florile mele...""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.