Un avion de mici dimensiuni a intrat aseara intr-o cladire rezidentiala din New York, aflata in partea de est a Cartierului Manhattan. Incidentul, care are loc la cinci ani si o luna de la atentatele de la 11 septembrie 2001, a starnit panica in rand
Un avion de mici dimensiuni a intrat aseara intr-o cladire rezidentiala din New York, aflata in partea de est a Cartierului Manhattan. Incidentul, care are loc la cinci ani si o luna de la atentatele de la 11 septembrie 2001, a starnit panica in randul newyorkezilor, generand informatii controversate in mijloacele mass-media americane.
INCIDENT LIMITAT. Casa Alba a anuntat initial ca nu exclude nicio ipoteza privind motivele care stau la baza acestui incident, el putand avea un caracter terorist. Cu toate acestea, nivelul de securitate national nu a fost marit, iar FBI a declarat ca din informatiile preliminare nu exista indicii ca este vorba despre un act terorist. Ca masura de precautie, mai multe avioane militare de vanatoare au survolat unele orase americane, informeaza France Presse.
Avionul a patruns in cladire, provocand un incendiu la doua niveluri. Conform CNN, in momentul impactului, avionul s-ar fi rupt in doua, provocand pagube si la subsolul imobilului. Postul de televiziune Fox News a anuntat ca sunt cel putin doua victime, in timp ce politia a confirmat patru morti. Cladirea a fost in scurt timp evacuata, pompierii reusind sa stinga incendiul. In paralel, Administratia pentru traficul aerian din New York a anuntat ca avionul apartinea unui particular si avea o capacitate de patru persoane, relateaza CNN. Inainte de momentul impactului, pilotul ar fi anuntat turnul de control ca are probleme cu combustibilul. Din informatiile oferite de postul de televiziune american, se pare ca pilotul este un membru al echipei de baseball Yankees, in varsta de 44 de ani, care si-a obtinut licenta de zbor de numai sapte luni. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.