Maine, in salile de cinema va debuta un nou film romanesc: ""Hartia va fi albastra"". Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean, care a castigat Marele Premiu al Festivalului Eurasia si s-a aflat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno.

Maine, in salile de cinema va debuta un nou film romanesc: ""Hartia va fi albastra"". Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean, care a castigat Marele Premiu al Festivalului Eurasia si s-a aflat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno, spune povestea lui Costi, un prea tanar militar in termen care, in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, isi lasa balta colegii pentru a se duce sa se lupte cu teroristii la televiziune.

Aventurile sale, dar si ale unitatii de interventie in incercarea de a-l gasi printr-un Bucuresti este prilej pentru Radu Muntean de a realiza un film dulce-acrisor, o tragi-comedie la care poti rade cu lacrimi si izbucni in aplauze in ciuda gravitatii subiectului. ""Hartia va fi albastra"" este numai un cod, o parola, asemenea mesajelor trimise rezistentei franceze de peste Canalul Manecii.

Nu inseamna nimic, dar absenta ei poate insemna totul. Cu siguranta produce confuzie, pentru ca despre asta este vorba si in filmul lui Muntean: confuziile si creatorii de confuzii din decembrie a€™89.