UNITI CONTRA GOOGLE. Se ingroasa randurile jurnalistilor belgieni care au declarat deschis razboi motorului de cautare Google. Tot mai multi dintre acestia sunt nemultumiti pentru ca acest portal faciliteaza accesul utilizatorilor de Internet la articolele lor, in conditii care oamenilor de presa nu li se par echitabile. Actiunea lor este indreptata indeosebi impotriva motorului Google News, cu ajutorul
caruia utilizatorul are acces la publicatii si articole din ziare din toate colturile lumii, cu ajutorul unor simple cuvinte-cheie. Actiunea judecatoreasca ii implica si pe redactori, si pe fotoreporteri, transmite Agentia France Presse. Procedurii i s-au alaturat si Societatea drepturilor de autor ale jurnalistilor, Societatea autorilor multimedia si Societatea pentru gestionarea drepturilor de autor din domeniul universitar si stiintific.
Jurnalistii belgieni solicita ca portalul Google, cel mai accesat motor de cautare pe internet,
sa le ceara permisiunea inainte de a oferi linkuri la articolele pe care le semneaza. De asemenea, ei vor sa fie remunerati pentru acest lucru.
Google News este un portal cu ajutorul caruia informatii din presa mondiala devin accesibile cu un singur click. Acest acces nu ar trebui sa fie gratuit, sustin initiatorii actiunii judecatoresti.