Fara vreun hit in Marea Britanie in ultimii 20 de ani, Chris de Burgh ar putea sa puna mana sa faca altceva, sau mai bine zis sa-si puna mainile pe altceva, comenteaza presa britanica care l-a citat pe cantaretul de 57 de ani spunand ca are puterea s
Fara vreun hit in Marea Britanie in ultimii 20 de ani, Chris de Burgh ar putea sa puna mana sa faca altceva, sau mai bine zis sa-si puna mainile pe altceva, comenteaza presa britanica care l-a citat pe cantaretul de 57 de ani spunand ca are puterea sa vindece oameni doar prin atingere.
Intr-un interviu acordat postului BBC, cantaretul de acum legendarei melodii "Lady In Red" a povestit ca a reusit sa vindece un barbat care avea glezna umflata doar atingandu-i zona afectata: "am descoperit ca pot vindeca oamenii cu mainile mele. M-am intalnit cu cineva care nu putea merge. Mi-am pus mainile pe el, iar apoi acesta pur si simplu s-a ridicat. Imi dau seama ca redactorii tabloidelor vor fi deosebit de incantati de ceea ce spun, insa voi incerca sa nu fac tapaj cu asta".
Desi nu este prima data cand de Burgh vorbeste despre puterile sale vindecatoare, de data aceasta expertii sunt de parere ca declaratiile sale sunt "periculoase" si "daunatoare".
Dr. Shawn Treweek, de la o organizatie de caritate cu scop stiintific este de parere ca "nimeni nu ar trebui sa promoveze terapii alternative sau de acest gen, bazandu-se numai pe un singur caz. Aceste situatii trebuie analizate foarte riguros, de catre alti specialisti. Sunt foarte sceptica in ceea ce priveste declaratiile domnului de Burgh, pentru ca nu a adus cu el nici o dovada care sa-i sprijine declaratiile. Ceea ce a declarat el poate fi periculos nu pentru ceea ce face, pentru ca sa pui mana pe o zona afectata nu poate face rau, insa devine periculos daca oamenii raniti mai grav incep sa apeleze la persoane ca el in loc sa mearga la medic".
Condamnat de specialisti
La randul sau, Terry Sanderson, vicepresedinte al National Secular Society, il ataca pe cantaret: "daca Chris crede ca poate vindeca oamenii doar atingandu-i, atunci se amageste profund. Din punctul nostru de vedere, el nu are nici o specializare in ceea ce priveste medicina alternativa si se pacaleste pe el si pe cei din jur daca afirma asa ceva. Sunt grave declaratiile sale, pentru ca este o persoana publica, iar oamenii <<se uita in gura lui>>. Chris este indreptatit sa aiba orice idee despre el insusi, dar in pozitia in care se afla trebuie sa fie foarte atent la ceea ce spune".
Artistul, care in prezent se afla in Germania unde isi promoveaza ultimul sau album "The Storyman", a fost aparat de populara prezentatoare in varsta de 66 de ani, Miss Hunniford, care este si prietena veche cu starul irlandez: "Chris nu a facut nici un fel de declaratii sforaitoare in ceea ce-l priveste, ci doar a spus ca simte ca-i poate vindeca pe oameni intr-o oarecare masura. Il cunosc de foarte multa vreme si nu a mai spus niciodata asa ceva. Mi-a mai spus ca si-a descoperit aceasta abilitate a mainilor pentru ca el intotdeauna a lucrat cu mainile si din aceasta cauza si-a dezvoltat o sensibilitate a acestora. Nu stiu cum o face, insa cred ca exista oameni care au puterea de a vindeca. L-am intrebat daca vine lumea la el la usa cerandu-i sa ii vindece, insa el a spus ca nu, ca nu isi foloseste abilitatile decat foarte rar".
Si-a salvat sotia
Nu este pentru prima data cand de Burgh declara ca are puteri vindecatoare. In 1993, el a povestit ca i-a spus sotiei sale, Diana, sa nu-si miste spatele daca va cadea vreodata de pe cal, pentru ca se va rani mai rau. In urmatoarea zi, Diane (sursa de inspiratie a artistului pentru melodia Lady in Red) a cazut de pe cal si - ascultandu-i sfatul - s-a salvat de la o eventuala paralizie.
Acum cinci ani, se pare ca el l-ar fi vindecat pe fostul aparator al Liverpool, Markus Babbel, care suferea de sindromul Guillain-Barre, o boala rara care paralizeaza parti ale corpului. Artistul l-a vizitat pe acesta in spital, a aprins o lampa de cristal si si-a trecut mainile peste piciorul fotbalistului. Ulterior, sportivul a declarat ca dupa vizita lui de Burgh si-a miscat degetele de la picioare mult mai usor si ca incet-incet, si-a revenit.
Ieri, de Burgh a refuzat sa mai faca si alte comentarii in ceea ce priveste declaratiile sale initiale. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.