Fostul procuror general al Romaniei Ilie Botos a fost eliberat, ieri, din functia de consilier pe probleme de terorism de catre noul procuror general Codruta Kovesi. Functia de consilier al procurorului general, detinuta pana in prezent de Botos, va
Fostul procuror general al Romaniei Ilie Botos a fost eliberat, ieri, din functia de consilier pe probleme de terorism de catre noul procuror general Codruta Kovesi. Functia de consilier al procurorului general, detinuta pana in prezent de Botos, va fi ocupata de Vasilica Enescu. Aceasta are o experienta de peste 20 de ani, ea activand ca procuror detasat in cadrul plenului Oficiului National pentru Combaterea si Prevenirea Spalarii Banilor, procuror inspector in cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procuror inspector in cadrul Departamentului National Anticoruptie.
Ilie Botos si-a dat demisia din functia de procuror general in 21 iulie, el fiind numit prin ordin, la scurt timp, in postul de consilier pe probleme de terorism.
Totodata, Botos a fost reactivat la gradul de general, urmand sa-si desfasoare activitatea in cadrul Sectiei Parchetelor Militare. De asemenea, Codruta Kovesi a decis destituirea si celorlalti doi consilieri, Ovidius Paun si Monica Serbanescu. "In perioada imediat urmatoare, vor fi desemnate si celelalte doua persoane care vor ocupa functia de consilier al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.